Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: Στο πλευρό των αθλητών ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: Στο πλευρό των αθλητών ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου

Τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (Amputee FootballHellas) συνάντησαν, προκειμένου να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στο Nations League, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης, κατά την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, αρμόδιος του Συντονιστικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, υπογράμμισε τη διαρκή στήριξη της Κυβέρνησης στην Εθνική μας Ομάδα, η οποία, μέσω της δράσης της, αναδεικνύει τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης.

«Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, με τη δύναμη και τη θέλησή τους, αποδεικνύουν ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την ενεργό συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις», τόνισε.

Η 16μελής αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αναχωρεί για την πόλη Blankenberge του Βελγίου, όπου και θα συμμετάσχει στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας του Nations League, με διοργανώτρια αρχή την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (European Amputee Football Federation).

Επισημαίνεται ότι το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο EURO 2024 που θα διοργανωθεί στη Γαλλία.

Η Εθνική Ομάδα δραστηριοποιείται από το 2016, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων και έχει διακριθεί με το βραβείο Fair Play της χρονιάς για το 2021.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις