Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη των εκλογών – «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη των εκλογών – «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

Την άποψη  ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον είναι πιθανό να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι αυτό γιατί υπάρχει αναταραχή μέσα στην κοινωνία» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  Και πρόσθεσε: «σε αυτό το πλαίσιο, υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να είναι έτοιμος για εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν».

Αναφερόμενος μάλιστα και στις δημοσκοπήσεις ο Νάσος Ηλιόπουλος  ανέφερε ότι «σε μη προεκλογική περίοδο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα βασικά συναισθήματα που έχουν επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία».

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην απλή αναλογική επισημαίνοντας παράλληλα ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να την κερδίσει και να φτιάξει προοδευτική κυβέρνηση», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό είναι πρώτα απ’ όλα ένα κάλεσμα προς τους πολίτες αλλά και ένα ερώτημα το οποίο θα απευθυνθεί σε κάθε πολιτική δύναμη που αναπροσδιορίζεται ως προοδευτική», διευκρίνισε. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον στραμμένα τα μάτια του  σε αυτό που σήμερα χρειάζεται η κοινωνία και «αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Επισημαίνουν ακόμα ότι: «αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι επίσης η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010».

Προσθέτουν μάλιστα ότι  «η σημερινή κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία που είχε οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια» και τονίζουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη -στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της- έχει περικόψει 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, με την κατάργηση του μέρους εκείνου της 13ης σύνταξης που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 –μία μόνιμη δαπάνη 850 εκ. ευρώ το χρόνο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις