Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έτσι “κλείδωσε” να γίνει η τριήμερη διαδικασία πρότασης δυσπιστίας για Σταϊκούρα στην Βουλή

Έτσι “κλείδωσε” να γίνει η τριήμερη διαδικασία πρότασης δυσπιστίας για Σταϊκούρα στην Βουλή

Mε κατάλογο ομιλητών, μαραθώνιες συνεδριάσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 33 ώρες και σε ομάδες ανά «ντουζίνα» θα διεξαχθεί η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση που ξεκίνησε συμφωνήθηκε να οργανωθεί σε κύκλους ομιλητών, που ο κάθε κύκλος θα συγκροτείται από 12 βουλευτές – ομιλητές, από τον κατάλογο ομιλητών που έχει καταθέσει η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κάθε κύκλος ομιλητών θα απαρτίζεται από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και από έναν από κάθε μια κοινοβουλευτική ομάδα της ελάσσονος αντιπολίτευσης όπου μεταξύ τους θα εναλλάσσονται.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών θα γίνουν το βράδυ της Κυριακής (25.10.2020) με την ολοκλήρωση της συζήτησης. Τελευταίος θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρώτος θα ξεκινήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης και θα τον ακολουθήσουν Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα, Παρασκευή (23.10.2020) η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 2 το πρωί. Το Σάββατο (24.10.2020) η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ, με δεδομένο ότι ξεκινούν και τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και την Κυριακή η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, ενώ στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εκτίμησε ότι οι ώρες συνεδριάσεων , αυτές τις τρεις ημέρες, θα ξεπεράσουν τις 33 ώρες, που θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε χρόνους ωρών συνεδριάσεων σε αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Για να μιλήσουν όμως όλοι οι βουλευτές ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι γι’ αυτό «κλειδί» είναι η τήρηση του χρόνου από τους ομιλητές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις