Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έτσι θα “σπάσει” η Β’ Αθηνών – Το σχέδιο του Σκουρλέτη

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το σπάσιμο της Β’ Αθηνών σε τρεις Περιφέρειες , με τον συνολικό αριθμό των εδρών να διατηρείται ίδιος, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Παραπολιτικών”, οι 44 έδρες της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας θα μοιραστούν ως εξής: 18 έδρες στον Νότιο Τομέα, 15 έδρες στον Βόρειο Τομέα και 11 έδρες στον Δυτικό Τομέα.
Στον Νότιο Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Στον Βόρειο Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον Δυτικό Τομέα θα υπαχθούν οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Χωρίζεται στα δύο η Περιφέρεια Αττικής

Εκτός από την Β’ Αθηνών, στα δύο θα κατατμηθεί η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα σε Ανατολικό και Δυτικό Τομέα. Ο συνολικός αριθμός των εδρών θα μειωθεί από 15 σε 14. Από αυτές, οι 10 θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και οι 4 στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων και Φυλής.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις