Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Eurogroup: “Έχουμε δουλειά ακόμη” λένε Ντάισελμπλουμ – Ντομπρόβσκις

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια ανοιχτά θέματα. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε, υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση και των δύο σετ μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών, μέσα σε δύο εβδομάδες. Αυτά είναι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, πολλή δουλειά έχει γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η γρήγορη υλοποίηση των προαπαιτούμενων, αποτελεί «βασική προτεραιότητα» έτσι ώστε να μην υπονομευθεί η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τόνισε πως τo σημερινό Eurogroup θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι η προσήλωση της ελληνικής κυβερνήσης για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης παραμένει σημαντική. Παρ’ όλ’ αυτά, συνέχισε υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα τα οποία στόχος είναι να επιπλυθούν τις «επόμενες ημέρες».

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση η προσφυγική κρίση, σημειώσε πως δεν υπάρχει «άμεση σύνδεση», ωστόσο είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «έκτακτη κατάσταση» στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει τόσο με έκτακτη χρηματοδότηση όσο και με τεχνογνωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε