Πολιτική

Eurogroup – Αποκάλυψη Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα συμφωνεί για συμεμτοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Λίγο πριν από την ένραξη του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχε στην Ολλανδία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών "επιβεβαίωσε" ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει «σοβαρή δουλειά» σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και έχει υποβάλει μια «σοβαρή πρόταση».

Ο ίδιος συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και ανέφερε ότι η ερώτηση κλειδί που πρέπει τώρα να απαντηθεί είναι αν η πρόταση είναι οικονομικά βιώσιμη, έτσι ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει πολλή δουλειά» μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν πολλά θέματα ανοιχτά εκτός από το ασφαλιστικό, όπως είναι ο προϋπολογισμός του 2016 και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε ότι το μόνο που είναι γνωστό αυτή τη στιγμή είναι η «σειρά των γεγονότων» και επανέλαβε ότι μιλάμε περισσότερο για «μήνες» και όχι για «εβδομάδες».

«Είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο που έχουμε κάνει» δήλωσε και συμπλήρωσε πως μόλις επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο θεσμών τότε θα ξεκινήσει και ο «πολιτικός διάλογος» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία είναι αναγκαία και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
10
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης