Πολιτική

Τα… θρανία του Eurogroup: Ποιος κάθεται δίπλα σε ποιον

Κάθε βλέμμα, κάθε κίνηση έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία σε ένα Eurogroup. Το ίδιο συμβαίνει και με τη... χωροταξία του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ποιος κάθεται δίπλα ή απέναντι σε ποιον δηλαδή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, το κεντρικό πρόσωπο της συνεδρίασης, κάθεται μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος στα δεξιά του.

Δίπλα στον Ισπανό υπουργό κάθεται ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν, που για την ώρα φέρεται να στηρίζει τις ελληνικές θέσεις.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάθεται στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού.

Στη… κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουλ με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αριστερά του και τον πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμαζ Βίζερ στα δεξιά του.

Ο Μάριο Ντράγκι κάθεται στην άλλη γωνία του τραπεζιού, δίπλα στον Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 15
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 10