Πολιτική

Eurogroup: Χάθηκαν στη μετάφραση! Η κυβέρνηση έστειλε την πρόταση στα ελληνικά

Χαμένοι στη μετάφραση οι Ευρωπαίοι! Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την πρότασή της για τον έκτακτο μηχανισμό στα ελληνικά, με αποτέλεσμα το EuroWorkingGroup, το οποίο συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας να μην μπορεί να πει πολλά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το γερμανικό πρακτορείο, αυτό καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη μια πολιτική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα σήμερα, καθώς απαιτείται χρόνος μέχρι η πρόταση να μεταφραστεί στα Αγγλικά και να εξεταστεί από το Eurogroup. Όπως σημειώνει το πρακτορείο ωστόσο και το θέμα του χρέους αναμένεται να συζητηθεί αλλά όχι εις βάθος, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αξιωματούχος της Κομισιόν, που επικαλείται το ΜΝΙ, τονίζει πως η τεχνική επεξεργασία και η μετάφραση στα αγγλικά θα συζητηθούν σε ένα νέο EuroWorking Group το οποίο θα γίνει την Πέμπτη όπου εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο που -σύμφωνα με την ίδια πηγή- θα φέρει και την πολυπόθητη συμφωνία στις 24 Μαίου. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Κομισιόν έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης και πρόσθεσε πως τα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα «τολμηρή».

Σύμφωνα με άλλη πηγή της ΕΕ που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο, η συζήτηση για το χρέος θα είναι σχετικά γρήγορη και θα ακουστούν οι προτάσεις του ESM. Όπως παραδέχθηκε ωστόσο η πηγή όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του ΔΝΤ.

Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε στο «ακραίο» σενάριο που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Μαΐου τότε η πρόταση της Κομισιόν θα είναι να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα που θα «αντιστοιχούν» στο 3% του ΑΕΠ των μέτρων που έχουν όλοι αποδεχθεί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται άλλο δημοσίευμα του ΜΝΙ, η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να είναι σχετικά σύντομη, με το ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί να προσδιορίζει τα επόμενα βήματα στις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup θα συνδέσει την εφαρμογή με την εκταμίευση της δόσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Το παρασκήνιο και οι συμβολισμοί στην εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης που έδωσαν το παρών
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στους αυτοδιοικητικούς κύκλους, υπήρξαν παρεμβάσεις και πιέσεις προς αιρετούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφύγουν την παρουσία τους στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας της μετά τη μήνυση Κουσουλού
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκε η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ απουσίασε από την συνεδρίαση. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας της ενώ  η Ελληνική Λύση τοποθετήθηκε με «παρών»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
O Αλέξης Τσίπρας, το σχέδιο «Αριστοτέλης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η «μάχη» για τη γεωγραφία της εξουσίας
Το σχέδιο Τσίπρα αλλάζει τον αυτοδιοικητικό χάρτη, αναγεννά τις Κοινότητες και μεταφέρει αρμοδιότητες και πόρους από το κεντρικό κράτος στους αιρετούς θεσμούς
Αλέξης Τσίπρας