Πολιτική

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ο Τσίπρας μας υποτιμάει – Θα πάρει τελεσίγραφο

"Η Ελλάδα θα πάρει τελεσίγραφο από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian ενόψει του έκτακτου ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπου κλήθηκε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Αξιωματούχοι της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται πως έχουν βάλει τις τελευταίες πινελιές σε ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, μετά τη μίνι Σύνοδο της Δευτέρας (σ.σ. στο Βερολίνο) των δανειστών της Ελλάδας”, ξεκινά το δημοσίευμα του Guardian.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών από χώρα “κλειδί” της ευρωζώνης, που είναι μέρος των διαπραγματεύσεων. Μιλά, φυσικά, υπό τον όρο της ανωνυμίας, αλλά δυο – τρία ονόματα έρχονται στο νου…

Ο συγκεκριμένες αξιωματούχος περνάει… γενεές δεκατέσσερις τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως υποτίμησε την ενότητα της Ευρώπης.

“Στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ευρωζώνης, υπάρχει ισχυρό προαίσθημα πως η ακραία μικροπολιτική και από τις δυο πλευρές βγήκε εκτός ελέγχου και θα τελειώσει άσχημα”, γράφει ο συντάκτης του Guardian.

“Ο Αλέξης Τσίπρας και το ακροαριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν την ενότητα της υπόλοιπης Ευρώπης”, είπε ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που εμπλέκεται τα τελευταία πέντε χρόνια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. “Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει χρεοκοπία ή κατάρρευση. Κανείς δεν προσπαθεί να το αποτρέψει πια”.

Και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, που μιλά για ενότητα αλλά στρέφεται κατά της Ελλάδας, συνεχίζει λέγοντας πως οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης σκέφτονταν πως θα βοηθήσουν την Ελλάδα όταν θα χρεοκοπήσει και θα έχει αποβληθεί από την ευρωζώνη.

“Η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι πραγματική. Αν πρόκειται να γίνει ένα ατύχημα, θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα”, συνέχισε ο… ανώνυμος υπουργός.

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 8