Πολιτική

Exit poll: Οι 17άρηδες… μίλησαν! Έτσι ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι!

Τα πρώτα αποτελέσματα από το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών... μίλησαν και στην ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για το πώς ψήφισαν οι "17άρηδες".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αποτελέσματα από το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην της ΕΡΤ, η οποία δημοσιοποίησε δικό της αποτέλεσμα– έχουν βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα.

Αυτά βέβαια μιλούν για καθαρή νίκη της ΝΔ, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν και τις έδρες που παίρνουν τα κόμματα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι το πώς ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι. Μιλάμε για μια δεξαμενή περίπου 500.000 ψηφοφόρων, από 17 έως 21 ετών που είχαν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στην ζωή τους.

Ήταν μια δεξαμενή βεβαίως από την οποία όλα τα κόμματα ήθελαν… μεγάλο κομμάτι της πίτας και τελικά όπως φαίνεται το κόμμα που χαμογελά είναι η ΝΔ.

Αναλυτικά το πώς ψήφισαν οι νέοι σύμφωνα με το exit poll

ΝΔ: 30,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%

ΚΙΝΑΛ: 3,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 13,3%

ΚΚΕ: 3,7%

ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 23,7%

Δείτε τις αναλυτικές κάρτες

neoi skai neoi skai

Τα χαμόγελα στην ΝΔ

Εξαιρετικά σημαντικό θεωρούν στην οδό Πειραιώς το στοιχείο ότι στους νέους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την ανάλυση του exit poll, ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά περίπου 5%.

Πρόκειται για τις ηλικίες 17-24 ετών, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των 17άρηδων, αλλά και συνολικά περίπου 500.000 ψηφοφόρων που ψήφισαν για πρώτη φορά.

Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θεωρητικά ήταν προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ΝΔ φαίνεται πως πετυχαίνει την ανατροπή και τούτο θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της επικράτησής της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία
ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Στήριξη στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για νέα άτυπη διάσκεψη – «Σταθερός στόχος η επίλυση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ»
Η Αθήνα χαιρετίζει την πρόθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει νέα συνάντηση σε σχήμα 5+1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών
Κυπριακό
Το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποσυρθεί το βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου: «Αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα»
Η Χαριλάου Τρικούπη αιτείται νέα επιστημονική και παιδαγωγική αξιολόγηση του εγχειριδίου, καταγγέλλοντας ότι το περιεχόμενου του δεν συνάδει με τον παιδαγωγικό και δημοκρατικό ρόλο του δημόσιου σχολείου
ΠΑΣΟΚ, γραφεία