Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Αποφασίζουν για την προφυλάκισή της – Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από το δικαστικό μέγαρο

Εύα Καϊλή: Αποφασίζουν για την προφυλάκισή της – Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από το δικαστικό μέγαρο

Θέμα ωρών είναι η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης για την παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει κλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ πλήθος δημοσιογράφων βρίσκεται από το πρωί συγκεντρωμένο έξω από τα δικαστήρια.

Η ακροαματική διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες. Δεκάδες είναι οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο και περιμένουν τις εξελίξεις για την Εύα Καϊλή και για το σκάνδαλο διαφθοράς, που έχει γίνει γνωστό πλέον ως Qatar Gate.

Από νωρίς βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος φτάνοντας και δεχόμενος βροχή ερωτήσεων από δεκάδες δημοσιογράφους είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις για την ουσία της υπόθεσης. 

Η απόφαση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Το πολύκροτο σκάνδαλο έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κ. Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – ο σύντροφος της Εύας Καϊλή – και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις