Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εύα Καϊλή – Δημοσκόπηση MARC: Πλήττεται περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας

Εύα Καϊλή – Δημοσκόπηση MARC: Πλήττεται περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας

Η εικόνα της Ελλάδας είναι αυτή που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatar Gate, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες σε δημοσκόπηση της MARC.

Οι πολίτες που απάντησαν στην δημοσκόπηση είπαν κατά πλειοψηφία πως οι εξελίξεις με την Εύα Καϊλή έχουν πρώτα επίπτωση για την Ελλάδα, και μετά για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκε.

Πάντως το θέμα με την Εύα Καϊλή βρίσκεται μόλις ένατο ανάμεσα στα ζητήματα που «καίνε» τους πολίτες.

Πρώτο και με διαφορά είναι αυτό της ακρίβειας, (81,3%), ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (41%) και η εγκληματικότητα (38%). Ο πόλεμος στην Ουκρανία απασχολεί κατά 22,2% ενώ το θέμα της Εϋας Καϊλή συγκεντρώνει 9,5%. Οι παρακολουθήσεις βρίσκονται στο 16,2%.

8,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 8,1%. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, (ανέβηκε 0,5%) έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ (ανέβηκε 0,6%).

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το οποίο είναι 1,1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της MARC.

Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,8%, μετά η Ελληνική Λύση με 4,1% ενώ οριακά για να μπει στην Βουλή εμφανίζεται το ΜεΡΑ25 με 3,1%. Κοντά στο όριο της βουλής εμφανίζεται και το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Η δημοσκόπηση επίσης εμφανίζει την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Επίσης το 54,5% θεωρεί πως Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το 50,1% να αντιμετωπίσει καλύτερα τις κρίσεις. 

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις