Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Μετά από σχεδόν ένα μήνα είδε την κόρη της

Εύα Καϊλή: Μετά από σχεδόν ένα μήνα είδε την κόρη της

Η Εύα Καϊλή συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 06 Ιανουαρίου για πρώτη φορά με την κόρη της, μετά την προφυλάκισή της.

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή που παραμένει στη φυλακή σχεδόν έναν μήνα, συναντήθηκε με την κόρη της στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του καταστήματος κράτησης στο Βέλγιο, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Τη μικρή συνόδευσε στις φυλακές ο παππούς της και πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες με την εγγονή του.

Στις 17:20 ώρα Ελλάδας ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, πέρασε το κατώφλι της φυλακής συνοδεύοντας την εγγονή του για την πρώτη συνάντηση της με τη μητέρα της από την ημέρα που η κα Καϊλή συνελήφθη και κρατείται.

Η κυρία Καϊλή είχε καταθέσει δια των συνηγόρων της αίτημα να της επιτραπεί να συναντήσει την δύο ετών κόρη της, το οποίο και έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου και σήμερα το απόγευμα η συνάντηση αυτή έγινε γεγονός.

«Πίεση για να ομολογήσει»

Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο συνήγορος της Εύα Καϊλή , Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι θεωρεί πως οι αρχές… χρησιμοποίησαν το παιδί της ευρωβουλευτή και δεν την είχαν αφήσει να το δει ως τώρα σαν ένα μοχλό πίεσης για να πει ότι ξέρει για το Qatar Gate. «Θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι. Όμως η κ. Καϊλή δεν έχει τίποτα να ομολογήσει γιατί είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε είδους κατηγορία».

«Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το Κατάρ»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, Μισέλ Κλες, που ηγείται των ερευνών για το Qatar Gate δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το σημείο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως: «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας, αναρωτιέμαι πως ο κ. Κλες αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς. Δεν έχει πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από το Κατάρ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις