Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Ο Παντσέρι είχε αφήσει και πάλι χρήματα στο σπίτι μας πριν τον κορονοϊό

Εύα Καϊλή: Ο Παντσέρι είχε αφήσει και πάλι χρήματα στο σπίτι μας πριν τον κορονοϊό

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει την Εύα Καϊλή φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική ιστοσελίδα Il fatto quotidiano. Αυτή τη φορά, επικαλείται τις πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα, αμέσως μετά την προφυλάκισή της.

Η Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στις φυλακές Χάρεν για το σκάνδαλο διαφθοράς, αναφέρθηκε στα 750.000 ευρώ που βρέθηκαν συνολικά στο σπίτι της λέγοντας πως: «Το είχε κάνει (ο Παντσέρι) και πριν τον κορονοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του».

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως αυτό μάλλον οφείλεται στην ασυλία που είχε ως ευρωβουλευτής. 

Σημειώνεται πως η ίδια φαίνεται να είπε πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είχε οικονομικές δυσκολίες και αυτό φαίνεται και από την αγορά του νέου τους σπιτιού: «Η υποθήκη είναι στο όνομά μου, εγώ την πληρώνω. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συμβολή του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο. Γνωρίζω ότι ο Φραντσέσκο δανείζεται κατά καιρούς από τους γονείς του. Πιθανότατα και από τον Αντόνιο (Παντσέρι). Το γνωρίζω γιατί υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να αγοράσει αλλά δεν είχε τα μέσα».

Αναφέρθηκε, δε, σε χρέη που είχε ο Τζιόρτζιο προς τον Παντσέρι, λέγοντας επιπλέον πως: «Ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως να έπρεπε να πω κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη».

Σε αυτό το σημείο είπε πως: «Ήξερα ότι φύλαγε πράγματα για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, αλλά και για το τωρινό αφεντικό του, τον Κοτζολίνο αλλά δεν προβληματίστηκα ποτέ από πού προέρχονται τα χρήματα».

Η ίδια μίλησε και για έναν χαρτοφύλακα που είχε δει στο σπίτι προ μηνών και φέρεται να είχε αφήσει ο Παντσέρι εκεί.  Όπως είπε – μετά την κράτησή της από τους αστυνομικούς – «τον κοίταξα χθες και είχε γίνει παχύς» και σημείωσε πως ο Παντσέρι πήγαινε συχνά στο σπίτι που διατηρούσε με τον Τζιόρτζι. 

Πρόκειται για τα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της, τα οποία υποστήριξε ότι ανήκουν στον Παντσέρι, ενώ τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ φαίνεται να είπε πως τα είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι για το σπίτι.

Τα 20.000 ευρώ που είχε στο μπουφάν της

Η ίδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκανε αναφορά σε άλλο ένα «επεισόδιο» με χρήματα: «Έκανα ανάληψη 20.000 ευρώ από έναν από τους λογαριασμούς μου στην Ελλάδα και τα μετέφερα μέσα στο μπουφάν μου. Αλλά αυτό το έκανα μόνο μια φορά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω επάνω μου περισσότερα από 10.000 ευρώ».

Τι είπε για τα ταξίδια στο Κατάρ

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων η Εύα Καϊλή υποστηρίζεται ότι προσπάθησε να πείσει ότι η δουλειά της και τα ταξίδια στο Κατάρ είχαν έναν εντελώς διαφορετικό στόχο από αυτά του Παντσέρι: «Εγώ ασχολήθηκα με το θέμα της απελευθέρωσης της βίζα στην ΕΕ για ορισμένα κράτη της Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Κατάρ και Ομάν ήταν προτεραιότητα όχι μόνο γιατί ήταν πάροχοι αερίου, αλλά και γιατί πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις περισσότερο από άλλες. Η Κομισιόν ασκούσε πιέσεις για το ζήτημα αυτό και εγώ συμφωνούσα. Η απόφαση θα κρινόταν στα τέλη Νοεμβρίου. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την πολύ έντονη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω γι’ αυτό υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην αποστολή του Παντσέρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δική μου που ήταν για τις βίζα και την ενέργεια».

Το πρωί της Πέμπτης έγινε η ακρόαση στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση σχετικά με την παράταση ή μη της προφυλάκισής της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις