Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Ο σύντροφος της ζητούσε από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ

Εύα Καϊλή: Ο σύντροφος της ζητούσε από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε για το “Qatar Gate”, μετά τη μεγάλη επιχείρηση των βελγικών αρχών για χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

Πηγές των ευρωσοσιαλιστών υποστηρίζουν ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, τηλεφώνουσε συνέχεια σε ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών και τους ζητούσε να πάρουν τον λόγο στις ακροάσεις υπέρ του Κατάρ. Μάλιστα, φέρεται να τους έλεγε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει με επιχειρηματολογία.

Διευκρινίζεται ότι ο ευρωβουλευτής, για τον οποίο εργάζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, δεν είναι υπό έρευνα για το σκάνδαλο, αλλά ο σύζυγος της Εύας Καϊλή ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στα θέματα του Κατάρ. Σε δηλώσεις του σε ιταλικά ΜΜΕ, ο ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι δε δέχθηκε καμία πίεση για το Κατάρ από τον βοηθό του.

Το αποκαλυπτικό e-mail

Επιπλέον, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αποκάλυψε ένα e-mail που στάλθηκε από τον ευρωβουλευτή για τον οποίο δουλεύει ο σύζυγος της κ. Καϊλή, σύμφωνα με το οποίο καλεί τους συναδέλφους του από το ευρωσοσιαλιστικό κόμμα να καταψηφίσουν τροπολογία ψηφίσματος που έλεγε ότι δόθηκε το Μουντιάλ στο Κατάρ από τη FIFA με δωροδοκία και διαφθορά.

«Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ, θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου στην χθεσινή συνάντηση της ομάδας μας, ζητώντας σας, να καταψηφίσετε στην ψηφοφορία. Στην τροπολογία υποστηρίζεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA, μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να κατηγορεί μια χώρα χωρίς αποδείξεις που να προέρχονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρει το e-mail που στάλθηκε στους ευρωβουλευτές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις