Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Οι φυλακές του Χάρεν έχουν την δυνατότητα να «φιλοξενούν» μητέρες με τα παιδιά τους

Εύα Καϊλή: Οι φυλακές του Χάρεν έχουν την δυνατότητα να «φιλοξενούν» μητέρες με τα παιδιά τους

Η Εύα Καϊλή απολογείται αύριο για την υπόθεση Qatar Gate με την κατάσταση για την ίδια να είναι δύσκολη σχολιάζουν νομικοί κύκλοι από το Βέλγιο.

Η ίδια ζητά να αποφυλακιστεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματά της είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με την υπόθεση.

Οι αρχές του Βελγίου ωστόσο έχουν απάντηση στο επιχείρημα της Καϊλή, καθώς είθισται στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο.

Άρθρο του 2018 μιλούσε για συνολικά 6 παιδιά που ζούσαν και μεγάλωναν μέσα σε βελγικές φυλακές μαζί με τις μητέρες τους. Όπως έλεγε το δημοσίευμα, οι συνθήκες ανατροφής τους ήταν άθλιες, κάτι που θα άλλαζε με την κατασκευή της πολυαναμενόμενης φυλακής Χάρεν.

«Όταν έρχεται το βράδυ και αυτός και η μητέρα του βρίσκουν τα κρύα κάγκελα της πόρτας τους, οι ψυχολογικές συνέπειες μπορεί να είναι σημαντικές. Έχουν γίνει ανακατατάξεις σε πολλές φυλακές στο Βέλγιο. Αλλά παραμένει φυλακή. Δεν είναι ιδανικό για ένα παιδί» σημειώνει εκπρόσωπος της διοίκησης των φυλακών.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως προβληματίζει και την Εύα Καϊλή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει έρθει καθόλου σε επαφή με την 2χρονη κόρη της από την ημέρα που συνελήφθη.

«Το πραγματικό πρόβλημα ενός παιδιού στη φυλακή είναι η έλλειψη ανθρώπινης επαφής και η δημιουργία μιας σχέσης που είναι ίσως υπερβολικά αποκλειστική με τη μητέρα. Όταν έχω άδεια να βγω έξω, κοιτάει παντού, είναι περίεργος για τα πάντα: τον παπαγάλο του γείτονα, τα πουλιά στον κήπο της μητέρας μου, τα λεωφορεία, τους ανθρώπους στα μαγαζιά… Ανακαλύπτει τη ζωή!» αποκαλύπτει έγκλειστη μητέρα στη φυλακή.

Ο δικαστής θα κρίνει αύριο αν η 44χρονη πολιτικός θα προφυλακιστεί ή όχι. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να παραμείνει στη φυλακή, η πρώην ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα έφεσης μετά από έναν μήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις