Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο δικαστικό μέγαρο στις Βρυξέλλες. Παρόντες ήταν οι δικηγόροι της Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι κύριοι Ριζόπουλος και Δημητρακόπουλος είπαν ότι η απόφαση αναμένεται αργά το απόγευμα και πως η Εύα Καϊλή είναι αθώα. 

Η ακρόαση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα στο Προδικαστικό Συμβούλιο. Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά. 

 

Οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα ενώπιον των δικαστών. Η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθείται αναφέρει ότι η κα Καϊλή:

δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,
δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες,
δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και
δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών είχε κατακλυστεί από νωρίς το πρωί από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Σχεδόν ταυτόχρονα με την πελάτισσά τους έφτασαν οι δικηγόροι της κας Καϊλή και γύρω στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό που περιμένουν όλοι τώρα είναι να αποφανθούν οι δικαστές αν η κα Καϊλή θα παραμείνει στην φυλακή ή όχι.

Το σκάνδαλο Qatar gate έχει προκαλέσει σεισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κα Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – ο σύντροφος της Εύας Καϊλή – και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης.

Η άφιξη των δικηγόρων 

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για την υπόθεση ήταν το πλήθος των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις