Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Στη δημοσιότητα το ένταλμα σύλληψης της για το «Qatar Gate»

Εύα Καϊλή: Στη δημοσιότητα το ένταλμα σύλληψης της για το «Qatar Gate»

Το Politico έδωσε στη δημοσιότητα όσα αναφέρει το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς “Qatar Gate“.

Σύμφωνα με το Politico, η αποκάλυψη του σκανδάλου στο Ευρωκοινοβούλιο και οι συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της Εύας Καϊλή, μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ενός «παγόβουνου» γεμάτου με… μετρητά.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης για την Εύα Καϊλή, «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» παραδόθηκαν στους βασικούς υπόπτους για το λεγόμενο σκάνδαλο Qatar Gate.

Τα «σημαντικά χρηματικά ποσά», προσθέτει το ένταλμα που εξασφάλισε το Politico, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Σύμφωνα πάντα με το Politico, αυτή είναι μόνο μία «λεπτομέρεια» από τα πολλά «εντυπωσιακά» που περιλαμβάνει το έγγραφο. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης ότι η Εύα Καϊλή τηλεφώνησε στον φερόμενο ως αρχηγό, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο άλλους βουλευτές της ΕΕ (που δεν έχουν κατονομαστεί) μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φρανσέσκο Τζιόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο περιγράφει σε γενικές γραμμές ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που λειτουργεί για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος είναι ο Ali bin Samikh Al Marri από το 2021.

Σύμφωνα με το ένταλμα, το Κατάρ διηύθυνε τις επιχειρήσεις του μέσω του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ομολόγησε σε συμφωνία για δωροδοκία βουλευτών.

Όπως αναφέρει το Politico, συμμετέχουν επίσης: Ο σύντροφος της Καϊλή, ο Τζιόρτζι, ένας βουλευτής που εργαζόταν στο παρελθόν για τον Παντσέρι και συνελήφθη τον Δεκέμβριο. Το ένταλμα «δείχνει» τον Τζιόρτζι ως τον μεσολαβητή που συνδέει τον Παντσέρι και την Καϊλή.

Το έγγραφο περιγράφει ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος είναι ο Ali bin Samikh Al Marri από το 2021. Το Κατάρ κινήθηκε μέσω του Παντσέρι, ενός πρώην ευρωβουλευτή που επίσης συνελήφθη και ομολόγησε ότι υπήρχε δωροδοκία βουλευτών», σύμφωνα με το Politico.

«Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον κ. Παντσέρι και τα σημαντικά χρηματικά ποσά, καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ» αναφέρεται στο ένταλμα, σύμφωνα με το Politico.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Πάντσερι πήγε στον Τζιόρτζι δηλώνοντας απογοητευμένος για την Καϊλή που μιλούσε με μια μυστηριώδη φιγούρα – «την Ολλανδέζα». «Ο Παντσέρι επικρίνει το γεγονός ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε με την Ολλανδή», αναφέρεται στο ένταλμα, και κάλεσε τον Τζιόρτζι λέγοντας του «θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δικηγόρος του Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη γνησιότητα του εντάλματος. Δικηγόρος του Τζιόρτζι αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η κυβέρνηση του Κατάρ που έχει επιμείνει στο παρελθόν ότι δεν είναι ένοχο για διαφθορά.

Πάντως, το Politico λέει πως σύμφωνα με το ένταλμα, «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής»…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις