Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευάγγελος Αποστολάκης: Η πρώτη πρόταση από Μητσοτάκη, το παζάρι, το βραδινό τηλεφώνημα και ο ενθουσιασμός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ της Δευτέρας 30/08 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη για να συζητήσουν για το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που θα αναλάμβανε. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης μιλούσαν στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr την πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Ναύαρχο του ζήτησε να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης του απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να δεχτεί να γίνει αναπληρωτής καθώς είχε ήδη διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την θέση αυτή και του είπε ότι θα τον κάνει υπουργό. Έτσι, φτάσαμε στο χθεσινό βράδυ όπου έγινε η τελική τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε απόλυτη συμφωνία σε όλα και συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο και τον χαρακτήρα της Πολιτικής Προστασίας. «Θα τα δώσω όλα, σ ευχαριστώ για την τιμή», φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Click4more Μαξίμου για Ευάγγελο Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ – Ενημέρωσε την Προεδρία ότι θα ορκιστεί κανονικά

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο κ. Αποστολάκης δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια από φίλους και συναδέλφους για την ανάληψη του υπουργείου. Όταν επίσης δέχθηκε τηλεφώνημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι θα πάει με την γυναίκα του.

Πολλοί είναι μέσα στην κυβέρνηση που αναρωτιούνται τι μεσολάβησε. Και καταλήγουν ότι ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω γιατί δεν πήρε το «οκ» του Αλέξη Τσίπρα. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις