Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα – Δεν έχει τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα – Δεν έχει τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα

Για μια δύσκολη απόφαση έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για την αποχώρησή του, μαζί με τα στελέχη της Ομπρέλας, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ήταν μια συναισθηματική, αλλά και μια βαθύτατα πολιτική στιγμή,

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και ότι δεν αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος». Είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση, είπε, «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ότι μπορεί να τον κατηγορήσει για… θεωρητικό. Υπογράμμισε ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής.

Σημείωσε πως από την αρχή φάνηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος.

Υπογράμμισε ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

 

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα: «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για πιθανές συνεργασίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θ’ αρχίσουμε πόλεμο “τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του”» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι, αν αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις