Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Ελίζα Βόζενμπεργκ στο newsit.gr: Εφικτός στόχος οι 8 ευρωβουλευτές για τη ΝΔ

Ευρωεκλογές 2019 – Ελίζα Βόζενμπεργκ στο newsit.gr: Εφικτός στόχος οι 8 ευρωβουλευτές για τη ΝΔ

Την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 8 ευρωβουλευτές την προσεχή Κυριακή εξέφρασε η Ελίζα Βόζενμπεργκ μιλώντας στο newsit.gr και στους Νίκο Ευαγγελάτο και Αιμίλιο Περδικάρη, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Οι 8 ευρωβουλευτές για τη Νέα Δημοκρατία είναι απόλυτα εφικτός στόχος», τόνισε η Ελίζα Βόζενμπεργκ, υποψήφια και σε αυτές τις εκλογές με τη ΝΔ. Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει 5 ή 6 ευρωβουλευτές και πως αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει άνοδος της Χρυσής Αυγής.

Απέρριψε τις κατηγορίες από πλευράς της κυβέρνησης πως η Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε ακροδεξιό κόμμα. «Δεν στέκει και στη λογική. Ποιά είναι η ακροδεξιά; Αυτή που μπαίνει στο κοινοβούλιο για να το πολεμήσει. Αυτή που δεν δέχεται το κράτος δικαίου, αυτή που πολεμά τη Δημοκρατία. Τι δουλειά έχει η Νέα Δημοκρατία, ένα βαθιά φιλελεύθερο κόμμα;» είπε η Ελίζα Βόζενμπεργκ, σημειώνοντας πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν «διαφορετικές ρητορικές, θα ακουστεί κι ένας πιο έντονος λόγος, ένας πιο μετριοπαθής, αλλά πάντα σε ένα αξιακό σύστημα ενταγμένο».

Αν και δεν θέλησε να θέσει τον πήχη της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ειδικά ανάμεσα σε δυο κόμματα, ένας κερδίζει κι άλλος χάνει είπε», σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε, από το βήμα της Βουλής «ψήφο εμπιστοσύνης», και για τη Νέα Δημοκρατία έτσι είναι.

Αν η διαφορά είναι μεγάλη, θα είναι πιο ηχηρό το μήνυμα αποδοκιμασίας, τόνισε η Ελίζα Βόζενμπεργκ και όταν ρωτήθηκε πως θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το ενδεχόμενο η διαφορά να μην είναι μεγάλη, έκρινε πως σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί αλλαγή στρατηγικής και «να επικοινωνήσουμε καλύτερα το πρόγραμμά μας».

«Καλή διαφορά» έκρινε πως θα είναι ένα ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο στις προηγούμενες ευρωεκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει τη νομιμοποίηση από τη Βουλή και πως «μας έδειξε ότι το Σύνταγμα το θεωρεί έναν ελαστικό νόμο. Δεν είναι έτσι, είναι καταστατικός χάρτης».

Σύμφωνα με την Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ευρωπαϊκή ένωση θέλει την Ελλάδα για γεωστρατηγικούς λόγους και αναφερόμενη στα όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο ο Μάνφρεντ Βέμπερ να μην είναι τελικά υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν, εκτίμησε ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ, παρά τα όσα ακούγονται στις Βρυξέλλες για προτίμηση στον Μισέλ Μπαρνιέ, θα επιμείνει μέχρι τέλους να είναι υποψήφιος.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις