Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Γεννηματά σε Παπανδρέου: Γιώργο, πάμε μαζί!

«Η χώρα χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί», τόνισε από την Πάτρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών και στην αρχή της ομιλίας απευθύνθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που ήταν παρών στη συγκέντρωση, λέγοντας: «Γιώργο, πάμε μαζί. Εδώ στην Αχαΐα των Παπανδρέου με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Μάλιστα, όπως σημείωσε «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό, είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας».

Για τις ευρωεκλογές η Φώφη Γεννηματά είπε ότι είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπερασπίσουμε την ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό και τον λαϊκισμό».

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, διότι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει “ναι” στον Βέμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη, ενώ όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές, για να ξέρουμε τι λέμε».

Σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη, με τον Φρανς Τίμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα και να υπογράφει ακάλυπτες επιταγές» προσθέτοντας: «Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

Επίσης η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων, του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη», λέγοντας χαρακτηριστικά «η παρακμή σε όλο της την έκταση».

Σχετικά με την στάση του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια» και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής. Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα. Με αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς. Αυτά τα μαθήματα μας έχουν δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός, μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια», κατηγορώντας τον ότι «έχει βάλει την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα αναρωτήθηκε: «Πότε όρθωσε το ανάστημά του ο κ. Τσίπρας; Όταν αποδεχόταν -για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ- να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί ‘φιλικά κτυπήματα στην πλάτη’ από τους ισχυρούς, τον Τραμπ και τη Μέρκελ;».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα, διότι τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, «ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε: εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν είναι λύση για το αύριο» και πρόσθεσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη, που κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες».

Επίσης, είπε ότι «δεν μπορεί πια να κρύψει ότι η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη» και συνέχισε: «Επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό και απεχθάνεται τη λέξη ‘κοινωνικό κράτος’».

Όσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, δηλαδή μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με το οποίο θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα».

Αναφερόμενη στις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», προσθέτοντας: «Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα καλεί Βρυξέλλες: Πιέσεις για κοινά μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το «αγκάθι» της ηλεκτρικής ενέργειας
«Επιτρέψτε μου να πω κάτι. Υπάρχει ένας "ελέφαντας στο δωμάτιο". Πρόκειται για τις ανισότητες στις τιμές χονδρεμπορικής της ηλεκτρικής ενέργειας» υπογράμμισε ο Σταύρος Παπασταύρος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ 9
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου