Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Νίκη Τζαβέλα στο newsit.gr: Όσο υπάρχει ο Ερντογάν, δεν θα γίνει θερμό επεισόδιο

Ευρωεκλογές 2019 – Νίκη Τζαβέλα στο newsit.gr: Όσο υπάρχει ο Ερντογάν, δεν θα γίνει θερμό επεισόδιο

Η Νίκη Τζαβέλα, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές, βρέθηκε στο newsit.gr και συζήτησε με τον Νίκο Ευαγγελάτο για την Τουρκία, τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στόχος της, όπως λέει, να κάνει «εθνική δουλειά» στο ευρωκοινοβούλιο. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όλη η νομοθεσία μας προέρχεται από τις Βρυξέλλες. Αλλά δεν βλέπω να δίνουμε σημασία στις ευρωεκλογές και πόσο σημαντικό είναι να επιλέξουμε πρόσωπα που μπορούν να δουλέψουν εκεί», τόνισε η Νίκη Τζαβέλα. Και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει σταυρό σε όλη την Επικράτεια στις ευρωεκλογές.

Ένα θέμα με το οποίο είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα στην προηγούμενη θητεία της στο ευρωκοινοβούλιο (2009-2014) ήταν το θέμα της ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων. «Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, αρκετά και στα δικά μας χωράφια», λέει, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα έρευνες.

Αυτό, όπως συμβαίνει και στην Κύπρο, θα προκαλέσει ένταση με την Τουρκία, αλλά η Νίκη Τζαβέλα δεν θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο. Τουλάχιστον όχι όσο υπάρχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έχει αποδείξει 15 χρόνια ότι είναι καλύτερος από τους “κοσμικούς”. “Κοσμική” ήταν η Τσιλέρ που ήθελε ντε και καλά να κάνει μια σύρραξη για τον πολιτικό της μύθο. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι δεν προχωρά», τόνισε.

Όταν γίνουν οι έρευνες για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα (που θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια) τα έσοδα για τη χώρα μας θα είναι πολλά. Αν δε αλλάξει και ο νόμος από το… ’50 που δίνει στη χώρα το 5% από τα κέρδη («αν αλλάξει μπορεί να πάει έως το 20%» λέει η Νίκη Τζαβέλα), τα έσοδα θα γίνει περισσότερα.

Αναφερόμενη στις επενδύσεις, τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αδειοδοτήσεις και αν αυτό δεν προχωρήσει ώστε η έκδοση αδειών να γίνει πιο σύντομη «δεν θα έχουμε μεγάλα έργα». Έκρινε δε ότι «μόνο το Ελληνικό να γίνει, έχουμε σώσει το θέμα της ανεργίας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις