Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Οι νέοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωψηφοδέλτιο

Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείδωσαν» τα τελευταία ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντός Κουντουρά και Δανέλλης.
Ερώτημα αν δέχθηκε ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.
Ποιοί άλλοι θεωρούνται «σίγουροι».

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εξετάστηκαν τα τελευταία ονόματα που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως οι αριστεροί και προοδευτικοί  πολίτες στο Γαλάτσι  έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης.

«Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία,  Προοδευτική  Συμμαχία  να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας. Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Και, στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ποιά ονόματα «κλείδωσαν» για το ευρωψηφοδέλτιο

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν «έκλεισαν» όλες οι τελευταίες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες θέσεις θα παραμείνουν κενές μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να διοργανωθεί σε λίγες μέρες ειδική εκδήλωση, στην οποία και να παρουσιαστεί το σύνολο των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους υποψηφίους που θα ανακοινωθούν συμπεριλαμβάνονται ο καθηγητής Σωτήρης Βαλντέν, η Τζένη Αρσένη από τη ΔΗΜΑΡ, η Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, ο βουλευτή Σπύρος Δανέλλης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, το πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Δουλουμπέκης, ενώ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται και στέλεχος από την κοινότητα των Ρομά.

Όπως ανέφερε το πρωί το Newsit.gr, πρόταση έχει δεχθεί και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Άγνωστο παραμένει επίσης αν τελικά ανάμεσα στα ονόματα θα είναι και κάποιο ή κάποια στελέχη της κυβέρνησης, πλην της κυρίας Κουντουρά. Όπως σας ενημέρωσε από χθες το newsit.gr, ο πρωθυπουργός χτύπησε ήδη την πόρτα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε.

Κρούση έχει επίσης γίνει στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ενώ ακούστηκε και το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, με λιγοστές όμως πιθανότητες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις