Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Ορός της… αλήθειας στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για ν’ αποφύγουν νέο φιάσκο

Λοΐζου ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου φέρνει τα… πάνω κάτω στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών.
Από το μικροσκόπιο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.
Επανεξετάζονται όλα τα ονόματα.
Τα νέα 15 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος εγκρίνει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία.

Η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτής εξαιτίας της αποκάλυψης ότι επί 5,5 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, «πλήγωσε» βαρύτατα τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Και ακριβώς αυτό είναι που δε θέλουν να ξαναζήσουν ούτε στο Μαξίμου, ούτε στην Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν τον… ορό της αλήθειας στους υποψηφίους ευρωβουλευτές, μετά την ιστορία της Μυρσίνης Λοΐζου και τις επιπτώσεις που είχε η ιστορία αυτή για το κυβερνών κόμμα.

Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα επανεξετάζονται όλες τις υποψηφιότητες στις οποίες είχαν καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να μην έχουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το απόγευμα μάλιστα, στις 17:00, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί αναμένεται να εγκριθούν και τα επόμενα δεκαπέντε ονόματα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο. Μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο θα δοθεί την δημοσιότητα ο νέος κατάλογος με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές.

Στην Κουμουνδούρου ρίχνουν το βάρος τους στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα κάνει  το νέο σχήμα  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία για τις 6 Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο. Οι πληροφορίες λένε εκεί θα αναδειχθεί µια εκλογική επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν περίπου 100 μέλη καθώς θα εκπροσωπούνται όλα τα κόµµατα και οι κινήσεις  που στηρίζουν το νέο προοδευτικό µέτωπο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις