Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Πέτρος Κόκκαλης στο newsit.gr: «Παρωχημένο να μιλά ο Μητσοτάκης για οικογενειοκρατία»

Ευρωεκλογές 2019 – Πέτρος Κόκκαλης στο newsit.gr: «Παρωχημένο να μιλά ο Μητσοτάκης για οικογενειοκρατία»

Η κλιματική αλλαγή και το μέλλον «όχι του πλανήτη, αλλά το δικό μας και των παιδιών μας» ήταν οι λόγοι που των ώθησαν να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο Πέτρος Κόκκαλης σε μια συνέντευξη… «ποταμό» στο newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος και Ελένη Καλογεροπούλου τον έβαλαν «απέναντι» και ο Πέτρος Κόκκαλης απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις. Από το τι τον ώθησε στην απόφαση να συνδέσει το όνομά του με ένα κόμμα, μέχρι τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την αντίδραση του πατέρα του Σωκράτη όταν του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «κατέβει» στις ευρωεκλογές.

Η κλιματική αλλαγή και η σημασία που έχει το κλίμα στη ζωή μας “για να μη βρουν τα παιδιά μας καμένη γη” ήταν ο λόγος που πήρε τη «μεγάλη» απόφαση. Μαζί και η ανάλυση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας (με τον οποίο όπως είπε «είχαμε επικοινωνία απ’ όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος και μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα») σε εκδήλωση στο Μέγαρο όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Ζητάω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, να συμμετάσχουν στις εκλογές, να ψηφίσουν ό,τι θέλουν. Και αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ να μου δώσουν έναν σταυρό για να εισφέρω κι εγώ με όσες δυνάμεις έχω», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης, σημειώνοντας πως τα θέματα της κλιματικής αλλαγής «δεν είναι πολυτέλεια πλέον. Η έννοια ότι είναι ξεκομμένα τα κλιματικά προβλήματα από την πολιτική και οικονομική κατάσταση είναι ένα μέρος της παραπληροφόρησης που καλλιεργείται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. Όταν ο Τραμπ λέει ότι η επιστήμη λέει ψέματα, δεν είναι αθώο πολιτικά».

Δεν φανταζόταν πως θα ασχολούνταν με την πολιτική. Η οποία αποδείχθηκε «πολύ δύσκολη δουλειά». Αλλά επαγγελματίας πολιτικός δεν θέλει να γίνει, ούτε ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός. Δεν ξέρει αν θα είναι υποψήφιες και στις επόμενες (το 2024) ευρωεκλογές ή αν θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα». Αλλά τα κοινά και με συγκεκριμένο στόχο, θα μείνει έως το 2030.

Ο πατέρας του, Σωκράτης Κόκκαλης, χάρηκε πάρα πολύ όταν του ανακοίνωσε την απόφαση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι και θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα. Μου είπε «μπράβο, να πας, αυτός ο άνθρωπος θα πάει μπροστά, έχει πολύ καλό μυαλό και αυτά που λες εσύ είναι χρήσιμα και πρέπει οι νέοι άνθρωποι να τα ακούσουν και προχώρα»”. Αστειευόμενος μάλιστα ρώτησε τον Νίκο Ευαγγελάτο και την Ελένη Καλογεροπούλου αν ήθελαν να τον ρωτήσουν και την αντίδραση της μητέρας του. Η οποία ήταν… «να προσέχεις παιδί μου».

Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές τόσο στον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως «δεν αποτελεί έκπληξη σε ποιον επιτίθεται αηθέστατα ο κ. Μαρινάκης. Αυτό που είναι ερώτημα προς απάντηση είναι με ποιον είναι φίλος ο κ. Μαρινάκης και γιατί». Σημείωσε δε πως όταν τον ενημέρωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά «δέχτηκα bullying. Σε εμένα δεν μπορεί να περάσει το bullying αυτό όπως περνάει αλλού».

Απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν για τις επιχειρηματικές σχέσεις της οικογένειάς του με το δημόσιο. Είπε πως η οικογένεια Κόκκαλη προσφέρει στην Ελλάδα και δεν έχει offshore όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και πρόσθεσε πως «όταν έρχεται κάποιος και μιλάει για οικογενειοκρατία και αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης, εμένα αυτό μου ακούγεται κούφιο και παρωχημένο». Εκτίμησε δε ότι η υποψηφιότητά του μάλλον περισσότερο κακό θα μπορούσε να κάνει στον πατέρα του. «Καταλαβαίνω το πολιτικό συμφέρον της ΝΔ να τα λέει αυτά αλλά φοβάμαι βρίσκεται περισσότερο σε μια γραμμή Μαρινάκη παρά σε μια γραμμή Μητσοτάκη».

Αν και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έχει απογοητεύσει πολύ κόσμο γιατί ενώ την εξέλεξαν για να αναστρέψει την πολιτική της ΝΔ, δεν κατάφερε να απαγκιστρωθεί από την πολιτική λιτότητας», ωστόσο «την εφάρμοσε με έναν τρόπο όπου αναμόρφωσε το ασφαλιστικό σύστημα, συγκράτησε την πτώση των συντάξεων».

«Αν κάποιος περίμενε από μια κυβέρνηση της αριστεράς, πρώτη φορά στα ηνία του δυσκολότερου τέρατος της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, να είναι ο Μεσσίας και με ένα μαγικό ραβδάκι να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ε, δεν τα κατάφερε. Αλλά κράτησε τη χώρα όρθια και έδωσε σαφή σημάδια ότι το κάνει με έναν τρόπο που δεν είναι πελατειακός και δεν είναι και παρελθοντικός, με πρόσημο την προστασία των πολλών», σημείωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις