Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτικό debate Τσίπρα – Μητσοτάκη

Επιστολή προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, απέστειλε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με την οποία κάνει γνωστή την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην επιστολή, η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή

“Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε. αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Παρίσι: «Έχει έρθει η ώρα για τη δική μου χώρα να εξερευνήσει αν η πυρηνική ενέργεια μπορεί να παίξει ρόλο στο ελληνικό σύστημα ενέργειας»
Ο πρωθυπουργός στην διάσκεψη για την πυρηνική ενέργεια στο Παρίσι αναφέρθηκε στους μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες – Θα συσταθεί διυπυργική επιτροπή
Κυριάκος Μητσοτάκης
Με... φάλτσα η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: Πατεντάλης και Κορακάκης «αδειάζουν» τη Χαριλάου Τρικούπη – Διαψεύδουν τη συμμετοχή τους
«Βρήκα το όνομά μου σε λίστα χωρίς να γνωρίζω τι και πώς συντονίζει», δηλώνει ο συγγραφέας, ενώ ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι η σχέση του με το ΚΚΕ είναι γνωστή
Μιχάλης Πατεντάλης και Βαγγέλης Κορακάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα ακόμα μπάζωμα της κυβέρνησης» – Ένσταση για το κλείσιμο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε την προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Μαξίμου και την ΚΟ της ΝΔ «για ένα ακόμα μπάζωμα της αλήθειας» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή