Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Η στρατηγική της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες – Το διπλό «στοίχημα» Μητσοτάκη και τα δύο «αγκάθια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έμφαση στην οικονομία, στις μεταρρυθμίσεις και στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη και την Ελλάδα, μπαίνει η Νέα Δημοκρατία στα τελευταία… «μέτρα» του προεκλογικού «μαραθωνίου» για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εγρήγορση, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει «σπριντ» περιοδειών ανά την Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες ως τις Ευρωεκλογές και τους 12 υπουργούς – επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας ανά περιφέρεια, να κλιμακώνουν τις δράσεις και τις επαφές με τους πολίτες.

Αισιοδοξία για τον «πήχη» του 33%

Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει αισιοδοξία ότι θα πετύχει να πιάσει τον στόχο του 33%, παρά το γεγονός ότι όλες οι μετρήσεις καταγράφουν ενδείξεις για αποχή – ρεκόρ.

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν δυναμική να κινηθεί ακόμη και κοντά στο 35%, με τον Πρωθυπουργό να έχει ανεβάσει εσχάτως τον πήχη και να ζητά ισχυρή ψήφο για να εκλέξει η Ν.Δ. εννέα Ευρωβουλευτές από οκτώ σήμερα.

«‘Έχω όντως βάλει τον πήχη στο 33% των προηγούμενων Ευρωεκλογών. Κρίνοντας από το κλίμα που επικρατεί στις περιοδείες μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος ότι θα τον πετύχουμε. Ώστε, όπως λέει και το σύνθημά μας, να βαδίσουμε με σταθερά βήματα όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Μάχη» για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία δίνει ύστατη «μάχη» για τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων αλλά και για να πείσει το εκλογικό σώμα να μην επιλέξει την αδιαφορία και να προσέλθει στις κάλπες.

Σήμερα 27 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Κέρκυρα από όπου και πάλι θα αναδείξει τη σημασία του να μην αντιμετωπίσουν οι πολίτες χαλαρά τις Ευρωεκλογές.

«Εκείνο που με απασχολεί είναι να συνεχίσουμε τις πολιτικές μας για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων και να συγκλίνουμε όλο και πιο πολύ με την Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Για να παραμείνουμε, όμως, σε τροχιά προόδου, οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ισχυρή εντολή που έδωσαν στις εθνικές εκλογές και στην κάλπη της 9ης Ιουνίου», τονίζει ο Πρωθυπουργός (Real News).

Το διπλό «στοίχημα» της Πειραιώς

Η θέση της Πειραιώς είναι ότι οι Ευρωεκλογές αποτελούν ένα διπλό «στοίχημα». Από τη μία κρίνουν αν θα δυναμώσει η εθνική φωνή στο εξωτερικό και από την άλλη ζητούμενο είναι να εμπεδώσει τη σταθερότητα στο εσωτερικό, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία.

Σε κλίμα πόλωσης…

Σε Μαξίμου και Πειραιώς διαβλέπουν ότι η πόλωση και η τοξικότητα «θα χτυπήσουν κόκκινο», όπως λένε, τις τελευταίες 13 ημέρες ως τις κάλπες και λαμβάνουν… θέση «μάχης».

Θα απαντούν αμέσως σε κάθε επίθεση που θα συνοδεύεται, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, από «συκοφαντίες και ψέματα», αναδεικνύοντας ότι η αντιπολίτευση επενδύει στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης «ελλείψει ρεαλιστικής πρότασης».

Το παράδειγμα της «φέτας»

Ένα δείγμα αυτής της στρατηγικής ήταν η άμεση αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο βίντεο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την τιμή της φέτας. Ο Παύλος Μαρινάκης επέλεξε να απαντήσει μέσα από το ίδιο μέσο, το Tik Tok, στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να ψάχνει στα σούπερ μάρκετ για φέτα στην τιμή των 6,28 ευρώ το κιλό.

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι πολιτική εξαπάτηση», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η ενδεικτική τιμή, που ανέφερε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για να κάνει σύγκριση της φέτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφερόταν σε συσκευασία μισού κιλού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για Κασιδιάρη: «Οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρώην πρωθυπουργό - «Οι αριστεροί είναι μάγοι στο να αντιστρέφουν την πραγματικότητα», ανέφερε
Γιώργος Φλωρίδης
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Όσο και να προσπαθεί να ταΐσει τον κόσμο με «πίτσες» και «χωριάτικα», ο ελληνικός λαός γνωρίζει
Σκληρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά - «Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί πως έχουν οι Έλληνες», τονίζει, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας
Μητσοτάκης και Σαμαράς 22
Γεραπετρίτης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ενδεχόμενη παρεμπόδιση του καλωδίου από την Τουρκία θα αντιμετωπιστεί επιχειρησιακά
Μήνυμα αποφασιστικότητας από τον υπουργό Εξωτερικών στη Βουλή - Η εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα αντιδράσει σε ένα έργο με γαλλικά συμφέροντα και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Πόντιση καλωδίου, ηλεκτρική διασύνδεση
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Σιγή ασυρμάτου για τα δωράκια στα funds – Θα δραπετεύσει ξανά από τη λογοδοσία»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού - Αιχμές για τα «παιχνίδια με τους θεσμούς», την προστασία των δανειοληπτών και τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα
ΠΑΣΟΚ, γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη
Αιχμές Αποστολάκη για τους χειρισμούς Τσίπρα: «Δεν εκτίμησε τη δουλειά των παλιών συνεργατών του, δεν τους αξιοποίησε»
«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του», εκτιμά ο πρώην υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του πολιτικού rebranding θα κριθεί από το αποτέλεσμα
Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Αποστολάκης
7
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για το «δώρο» στα funds: «Σας ξεσκεπάσαμε» – «Αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή»
Με βίντεο στο TikTok, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «πρωτοφανή μεθόδευση» και απαιτεί απαντήσεις για τη σκοπιμότητα του άρθρου 23
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5