Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Να μικρύνει η διαφορά με ΝΔ και να έρθουν πρόωρες εκλογές

Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Να μικρύνει η διαφορά με ΝΔ και να έρθουν πρόωρες εκλογές
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης στις ευρωεκλογές καθώς θεωρεί ότι μόνο έτσι μπορεί να αμφισβητηθεί στην πράξη η παντοκρατορία της κυβέρνησης.

Η χθεσινή ρητορική ερώτηση του Στέφανου Κασσελάκη τι θα γίνει εάν στις ευρωεκλογές η ΝΔ είναι στο 29% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, δείχνει ξεκάθαρα τη στόχευση που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κάλπες του Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα δηλαδή αυτό που επιδιώκει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μικρύνει την διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσει και εμπράκτως η αμφισβήτηση της κυβέρνησης.

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνουν ακόμα ότι η κάλπη του Ιουνίου μπορεί να φέρει νέα δεδομένα όπου εκεί το αίτημα για πρόωρες εκλογές που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει όχι μόνο ουσία αλλά και αντικειμενικό υπόβαθρο.

Να επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι η βούληση των πολιτών δεν ανταποκρίνεται στο 41% που είχε πάρει στις εθνικές εκλογές η ΝΔ γιατί όπως λένε οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν την αλήθεια για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Για την ακρίβεια, τα Τέμπη, την Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Μιλώντας μάλιστα χθες στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο εξέφρασε την άποψη ότι «μπορούμε να κερδίσουμε». Με τα δεδομένα που βλέπω σήμερα, πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στις ευρωεκλογές, στις εθνικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για τάση «ξεκάθαρα ανοδική ίσως και εκθετική» και πρόσθεσε ότι «θα πετύχουμε, καθώς είμαστε αυθεντικοί».

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η τακτική που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φθορά της κυβέρνησης ώστε στις ευρωεκλογές να καταγράψει μία μεγάλη απώλεια των ποσοστών της.

Σε αυτή την περίπτωση οι πιέσεις απέναντι στο κυβερνών κόμμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα είναι και πιο αποτελεσματικές.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι πλέον υπάρχει ένα νέο ιδιαίτερα ενεργό κοινό που ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντίθετα με ό,τι πιστεύουν τα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι απολιτίκ αλλά είναι δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική.

Εν τω μεταξύ και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι ανάγκη «Να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι σε θέση διεκδικήσει με αξιώσεις την διακυβέρνηση στον επόμενο γύρο των εθνικών εκλογών».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός μοιάζει σαν να τρέχει μόνος του σε έναν αγώνα στίβου και παρόλα αυτά κινδυνεύει να έρθει δεύτερος, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μία ευκαιρία.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, το διακύβευμα των ευρωεκλογών «είναι να επανα-ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Να αξιοποιήσει την ετεροχρονισμένη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δικές της επιλογές. Με καθυστέρηση ενός χρόνου έχει φθορά για υποκλοπές, Τέμπη, σοβαρότατες παραβιάσεις του κράτους δίκαιου, για διαφθορά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις