Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2024 – ΣΥΡΙΖΑ: Τελευταία μέρα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μελών και στελεχών

Ευρωεκλογές 2024 – ΣΥΡΙΖΑ: Τελευταία μέρα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μελών και στελεχών
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τελειώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του ΣΥΡΙΖΑ των μελών και των στελεχών που θέλουν να ψηφίσουν διαδικτυακά στο εσωκομματικό δημοψήφισμα της 14ης Απριλίου για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «όσοι φίλοι του κόμματος θέλουν να πάρουν ωστόσο μέρος στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής θα μπορούν να γραφτούν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν κάποιους από τους 208 υποψηφίους», του ψηφοδελτίου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την Κρήτη όπου περιοδεύει αναφέρθηκε μάλιστα σε αυτή την διαδικασία λέγοντας ότι «Οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα σόου όπου επιλέγουμε σελέμπριτις και ηθοποιούς. Το δικό μας ψηφοδέλτιο καταρτίζεται από τα μέλη του κόμματος. Θέλω μέσα από μια καινοτόμο διαδικασία να δώσω τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που αφορά όλον τον προοδευτικό κόσμο, να επιλέξουν οι ίδιοι ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν. Δεν φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία».

Από την πατρίδα του τα Χανιά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να μιλά για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και για το στοίχημα των ευρωεκλογών.

«Έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναταχθεί και όπως διαπιστώνετε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι πιο συμπαγής από ποτέ, είναι ανανεωμένος στο ιδεολογικό του στίγμα, είναι ξεκάθαρος και αρχίζουμε την πορεία μας για τις ευρωεκλογές με μία καινοτόμα διαδικασία με τα προκριματικά ψηφοδέλτιά μας που άλλο κόμμα δεν τολμάει να κάνει», πρόσθεσε.

«Μόνο εμείς απευθυνόμαστε στα μέλη για να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και όχι ο πρόεδρος με την κλίκα του, ανθρώπους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν και σε επικράτεια και στις Βρυξέλλες. Μετά το φανταρικό μου ξεκινάμε από την Κρήτη», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στο στίγμα του κόμματος του λέγοντας :είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει το στίγμα της σύγχρονης Αριστεράς. Θέλουμε ανοιχτές αγορές – όπως ξέρετε προέρχομαι από το επιχειρείν και το κατανοώ καλύτερα από όποιον άλλον διεκδικεί την εξουσία ή διοικεί αυτή τη στιγμή τη χώρα. Θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, έτσι μόνο θα μπορεί να ανθίσει και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Και εγκρατή φορολογική πολιτική. Χρειαζόμαστε επίσης στιβαρή άμυνα, δεν διαπραγματευόμαστε την άμυνα της χώρας. Ξέρουμε ότι η πιο φτηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Χρειαζόμαστε εγκρατή εξωτερική πολιτική. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα εμπλέκεται στις περιπέτειες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Θα έχει προτεραιότητα την άμυνα της χώρας μας» . Πρόσθεσε μάλιστα « Δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, είμαστε πιο συμπαγείς από ποτέ.”

Η αλήθεια είναι ότι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν το μεγάλο στοίχημα αυτής εκλογικής αναμέτρησης καθώς στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε μεγάλες απώλειες στο νησί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις