Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευρωεκλογές – Μητσοτάκης: Πάντα δίνονταν επιδόματα πριν τις εκλογές, πρώτη φορά τόσο ξεδιάντροπα

Ευρωεκλογές – Μητσοτάκης: Πάντα δίνονταν επιδόματα πριν τις εκλογές, πρώτη φορά τόσο ξεδιάντροπα

Την άποψη πως η «13η σύνταξη» που δόθηκε από την κυβέρνηση είναι ένα επίδομα επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντα, είπε, πριν από τις εκλογές δίνονταν κάποιες παροχές αλλά πρώτη φορά γίνεται «τόσο ξεδιάντροπα» πέντε μέρες πριν από τις εκλογές.

Δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Φιλοδοξία μου είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια“,  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στο ραδιόφωνο News 24/7.

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή πιστεύω θα ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή δημόσια συζήτηση για το τι είναι πρόοδος και τι είναι συντήρηση σήμερα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑβαθιά συντηρητική δύναμη“, λέγοντας πως “είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει“.

Σε κάποια στιγμή της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… μπερδεύτηκε, λέγοντας πως το σκορ στην “αναμέτρηση” Τσίπρας – Μητσοτάκης θα είναι “1-0”, δίνοντας τη… νίκη στον πρωθυπουργό. Αργότερα, ο Βασίλης Σκουρής που επεσήμανε το… μπέρδεμα εν τη ρύμη του λόγου του και φυσικά ο πρόεδρος της ΝΔ διόρθωσε το… γκολ!

Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες. Το δίλημμα που τίθεται από την απέναντι πλευρά “με τους πολλούς ή τους λίγους” είναι βαθιά διχαστικό

Το αφορολόγητο δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση της ΝΔ” επανέλαβε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε ξανά τον πρωθυπουργό να πει ποιον στηρίζει για την προεδρία της Κομισιόν. Έκρινε πως από τη στιγμή που έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, η συνεργασία της Κομισιόν με την κυβέρνηση μετεκλογικά θα είναι δύσκολη αλλά “αυτό δεν είναι κάτι που αφορά εμένα“, είπε.

«Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ. Είναι η μεγάλη κεντροδεξιά ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ΕΛΚ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά. Το ΕΛΚ -και με δική μου κινητοποίηση- απομόνωσε ακραίες φωνές και θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη της επόμενης ημέρας. Είναι καλό να υπάρχει μια καλή σχέση με τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν είναι με την Κούεν όπως ψελλίζει, βρίσκεται στη σφαίρα της ευρωπαϊκής απομόνωσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ρουβίκωνας

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση με μπογιές και καπνογόνα χθες στη Βουλή. Έκρινε δε ότι «δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στη Βουλή. Στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους με ταξί. Αδιανόητο αυτό που έγινε χθες. Μια ομάδα τραμπούκων εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όλα αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα βίας. Όλα συνδέονται αν θα πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο».

«Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός, δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια, είπε πως την επόμενη μέρα από την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση, η αστυνομία θα έχει την απόλυτη πολιτική κάλυψη, θα αγοραστούν καινούργια περιπολικά και καινούργια αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς και “θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που θα ανασυστήσουμε». Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μακριά από εμένα δηλώσεις του τύπου “δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να χάσω τις εκλογές”. Η τελευταία φορά που είχε ακουστεί αυτό ήταν πως η κα Μέρκελ δεν πρόκειται να μη δεχτεί το πρόγραμμα Τσίπρα και είδαμε που κατέληξε αυτό. Μακριά από εμένα η αλαζονεία” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως “θα εξηγήσουμε την ετυμηγορία της κάλπης. Θα τα αξιολογήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα. Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό η χώρα να σέρνεται και να κυβερνάται τύποις“.

Περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι θετικό, δεν υπάρχει, είπε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επανέλαβε το άνοιγμά του στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. “Δεν καταλαβαίνω από κάποια κόμματα την τακτική των ίσως αποστάσεων. Και αυτοί που μας περιγράφουν περίπου ως το ίδιο, δεν τα πολυπιστεύουν. Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ. Όλα αυτά λέγονται για λόγους τακτικής. Αν δει κανείς την ατζέντα μας και μας κρίνει με βάση αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε δυνάμεις που παραδοσιακά δεν συντάσσονται με τη ΝΔ, να συνταχθούν με την προσπάθειά μας. Αλλά αυτή η κουβέντα είναι πρόωρη αυτήν την Κυριακή έχουμε ευρωεκλογές“.

Είχα πει στον κ. Τσίπρα ότι ευχή μου ήταν να πηγαίναμε στις εκλογές με λιγότερη τοξικότητα και πόλωση“, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει: “Εγώ θα μιλώ προγραμματικά. Μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Η δική μου πόρτα θα είναι ανοικτή. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς και εκείνων που δεν θα μας εμπιστευτούν“.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “την απλή αναλογική θα την καταργήσουμε αμέσως. Και θα προτείνω έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι δίκαιος και θα εξασφαλίζει και κυβερνησιμότητα. Θα το κάνω, αμέσως, αφού μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός“.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι αν συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές κυρώσεις.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις