Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευρωσοσιαλιστές για Εύα Καϊλή: Παρέκκλινε από τη γραμμή του κόμματος – Οργή και ντροπή

Ευρωσοσιαλιστές για Εύα Καϊλή: Παρέκκλινε από τη γραμμή του κόμματος – Οργή και ντροπή

Με συνοπτικές διαδικασίες η Εύα Καϊλή αποπέμφθηκε από την ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών μετά τις αποκαλύψεις ότι κρατείται στην αστυνομία για ανάκριση σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς για το Κατάρ. 

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές εκφράζουν τη βαθιά οργή τους για όσα έχουν αποκαλυφθεί και σημειώνουν ότι το κόμμα αισθάνεται «ντροπή» για τις αποκαλύψεις που αφορούν την Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή, οι «περίεργες» – όπως χαρακτήρισαν – δημόσιες τοποθετήσεις της Καϊλή υπέρ του Κατάρ είχαν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη μέσα στο κόμμα, και αυτό διότι δεν ήταν απλό μέλος, αλλά αντιπρόεδρος και εναντιώθηκε ανοιχτά στην επίσημη γραμμή του κόμματος.

Οι Ευρωσοσιαλιστές τονίζουν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εμπλέκονται μόνο ευρωβουλευτές από το δικό τους κόμμα.

Σημειώνεται πως η ίδια πηγή αναφέρει πως εδώ και καιρό η Εύα Καϊλή είχε «σπάσει» σε αρκετές περιπτώσεις την επίσημη γραμμή των Ευρωσοασιαλιστών και ταυτιζόταν στην ουσία με το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

 

Μάλιστα, στην ψηφοφορία για την εκλογή του ΓΓ της Ευρωβουλής, η Καϊλή ψήφισε τον δεξιό υποψήφιο παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματος και αμέσως μετά έγινε κλειστή συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών, όπου εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της Καϊλή.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ευρωβουλευτής πιαστεί επ’αυτοφώρω δεν ισχύει το άσυλο της Ευρωβουλής. Αυτό έγινε και με την Εύα Καϊλή, καθώς σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις