Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ευχαριστώ” Παυλόπουλου σε Ολάντ και Γιούνκερ για τη στήριξη του ‘15

“Ευχαριστώ” Παυλόπουλου σε Ολάντ και Γιούνκερ για τη στήριξη του ‘15

Με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αφορμή το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε «θερμώς» εκ μέρος του ελληνικού λαού και όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων τους Γιούνκερ και Ολάντ για την ειλικρινή συμπαράστασή τους καθ’ όλη την διάρκεια της τόσο επώδυνης μνημονιακής περιόδου καθώς και για την καθοριστική συμβολή τους, ιδίως το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ελληνικής προεδρίας.

Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε επίσης, για τον ίδιο λόγο, τον εκπρόσωπο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Από τα “ευχαριστώ” στα “συγχαρητήρια”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρσέλο ντε Σόουζα. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας τηλεφώνησε στον κ. Παυλόπουλο για να τον… συγχαρεί για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε ειλικρινά, «όχι μόνο για τις ευχές του αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή του καθ΄ όλη την περίοδο της δοκιμασίας του ελληνικού λαού καθώς και για την αλληλεγγύη και την όλη συμβολή της πορτογαλικού λαού και του ιδίου προσωπικώς, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις