Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Ο κ. Σπυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο παρελθόν ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής Φίλιππος Σπυρόπουλος, 71 ετών, διετέλεσε γενικός γραμματέας του ίδιου Υπουργείου, αλλά και του Υπουργείου Προεδρίας.

Τη διετία 1990 – 1992 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με υπουργό τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας.

Είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί 38 χρόνια.

Την περίοδο 1981 – 1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια και έχει πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.

Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις