Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φίλης: Ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του με τις δηλώσεις του – video

Φίλης: Ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του με τις δηλώσεις του – video

Νέες αποστάσεις από τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο πήρε ο Νίκος Φίλης. Τόνισε ωστόσο ότι δε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, δεν θα ψήφιζε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (03.05.2019) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα τόνισε πως ο Παύλος Πολάκης με τις δηλώσεις του αδικεί τον εαυτό του και τα όσα έχουν κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για τα ΑΜεΑ και γενικότερα στο χώρο της υγείας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης ήταν ατυχή και «αδικούν τον ίδιο και την προσφορά του στην ανόρθωση της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών με ειδικές ανάγκες (…) είναι λάθος με την ατυχή αυτή δήλωση του κ. Πολάκη, να υποβαθμίζεται αυτό το έργο».

«Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο» συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη πως «υπερτιμά το θέμα των δηλώσεων Πολάκη και υποτιμά την πολιτική και τη νοημοσύνη των πολιτών».

«Ασφαλώς πρέπει να γίνει συζήτηση, όχι όμως υπό τη μορφή πολιτικής βεντέτας εναντίον ενός πολιτικού προσώπου, όπως επιδιώκει η ΝΔ», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, εκτιμώντας ότι «δεν αφορά τους πολίτες κάτι τέτοιο». Ερωτηθείς τι θα ψήφιζε αν η πρόταση δυσπιστίας δεν μετατρεπόταν, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, σε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «δεν θα ψήφιζα εναντίον του Παύλου Πολάκη». Όπως είπε «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό. Ο Παύλος Πολάκης πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει. Ο τρόπος με τον οποίον θα επανορθώσει αφορά τον ίδιο. Ο κύριος Κυμπουρόπουλος ασφαλώς δεν είναι υπεράνω πολιτικής κριτικής, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τους αγώνες των ανθρώπων.

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης έκρινε ότι η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ είναι αντιπερισπασμός στην πρόταση του πρωθυπουργού για debate. «Είναι φανερό ότι ο κύριος Μητσοτάκης φοβάται την απευθείας αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζω ότι τελικά θα διεξαχθεί τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών».

Στο ίδιο πάνελ με τον Νίκο Φίλη ήταν και η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, που έκρινε ότι η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είναι συνολικά η συμπεριφορά της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την πλήρη στήριξη και ταύτιση, όπως ανέφερε, του Αλέξη Τσίπρα με τον Αν. Υπ. Υγείας.

Με αφορμή και την αναφορά του πρωθυπουργού στο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον χαρακτηρισμό «φουριάρικο κατσίκι», η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για χαμηλού επιπέδου πολιτικό λόγο και ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κατέβει σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις