Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Φίλης στο Live News: Υπάρχει επιστημονική διαφωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Φίλης στο Live News: Υπάρχει επιστημονική διαφωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Φίλης, με αφορμή την απόφαση στη Γερμανία να αναβληθεί το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων, καθώς υπάρχει εισήγηση ότι τα παιδιά μεταφέρουν τον κορωνοϊό εξίσου όπως οι ενήλικες, δήλωσε προβληματισμένος για το άνοιγμά τους στην Ελλάδα.

«Με δεδομένο ότι έχουμε διαφορετικές ιατρικές προσεγγίσεις, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αυθεντία. Πρέπει να λάβουμε απόφαση με βάση την πιο δύσκολη για τα δεδομένα απόφαση», ανέφερε ο κ. Φίλης και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα σχολεία για δέκα ημέρες.

«Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σοβαρή προετοιμασία. Διότι να ανοίγεις τα σχολεία για 10 μέρες ομολογείς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Τσιόδρα, ότι έχει «μέγιστη επιφύλαξη» για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

«Αύτη η μέγιστη επιφύλαξη πρέπει να δούμε τι σημαίνει». Όσον αφορά το άνοιγμα των εκκλησιών, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τη θεία κοινωνία. «Είναι λεπτά ζητήματα αυτά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις