Πολιτική

Φινλανδία: Αγανακτισμένος δηλώνει Υπουργός με την Ελλάδα

Ο Υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ εξέφρασε σήμερα την "αγανάκτησή" του σχετικά με την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας τα οποία θα της επιτρέψουν να λάβει τη νέα βοήθεια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως επισημαίνει ο Στουμπ, αυτό το δεύτερο πακέτο βοήθειας που ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, ξεπερνά τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος φτάνει τα 125 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Αυτό δείχνει το μέγεθος (αυτής της βοήθειας) και γι’ αυτό όσοι ανάμεσά μας φροντίσαμε τα δημοσιονομικά μας είμαστε αρκετά αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι τα πράγματα (στην Ελλάδα) δεν προχωρούν”, δήλωσε στον Τύπο ο Φινλανδός υπουργός μετά τη συνάντησή του στο Ελσίνκι με τον ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι.

“Ο χρόνος περνά και τώρα θέλουμε να δούμε τη λήψη σοβαρών μέτρων”, υπογράμμισε ο Στουμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 40
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
31