Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φλαμπουράρης: “Βαρουφάκης – Λαγκάρντ συναντιούνται για να μπει επιτέλους το νερό στ’ αυλάκι”

Φλαμπουράρης: “Βαρουφάκης – Λαγκάρντ συναντιούνται για να μπει επιτέλους το νερό στ’ αυλάκι”

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

“Ήταν συγκεκριμένο αίτημα για να συζητήσουμε και να λήξουμε κάποια θέματα τα οποία έχουν σχέση με αυτό που ζητάει όλος ο κόσμος, να τελειώνουμε πια με αυτές τις διαπραγματεύσεις ούτως ώστε να μπει το νερό στο αυλάκι. Να μπορεί πια μέσα από την χρηματοδότηση να αρχίσει να κινείται η ελληνική οικονομία. Γιατί χωρίς την επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθημερινά μπορούμε να ζούμε τέτοια δράματα”.

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στο γιατί η ελληνική πλευρά αποφάσισε να ζητήσει την αποψινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai, τόνισε επίσης πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα ζητήσει από την επικεφαλής του ΔΝΤ την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές.

Σχετικά με τις… “ανησυχίες” αρκετών Ευρωπαίων αξιωματούχων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι “η Αθήνα δεν δέχεται παρεμβάσεις για το ποιες συναντήσεις θα κάνε. Οι επιλογές είναι δικές μας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε