Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: “Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση για τίποτα”

Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση “ούτε στους θεσμούς, ούτε στην κοινωνική πολιτική, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στα εθνικά θέματα, πουθενά και για κανένα θέμα”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση για τη συμφωνία στο Μακεδονικό, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι “είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, ειδικά στα εθνικά θέματα. Όπου αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, με διγλωσσία, με προχειρότητα, με επιπολαιότητα, με αναποτελεσματικότητα. Έχουμε μια κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποτάσσεται στις πιέσεις και επιχειρεί να κλείσει άρον- άρον κρίσιμα εθνικά θέματα”, επισήμανε και συμπλήρωσε ότι “είναι μια θλιβερή μειοψηφία, ανίκανη και επικίνδυνη”.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που παροτρύνουν το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει τη συμφωνία, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι “σεβόμαστε μεν τους συντρόφους μας στην Ευρώπη, περιττεύουν όμως οι υποδείξεις. Οι εκκλήσεις τους δεν πρέπει να αγνοούν τις τραυματικές εμπειρίες της χώρας μας και της περιοχής. Έχουν τους λόγους τους να χαίρονται για την επίτευξη συμφωνίας. Το περιεχόμενο της όμως, το κρίνουμε εμείς και ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος. Εμάς και την εθνική μας προοπτική αφορά πρωτίστως”.

Φώφη Γεννηματά: Ανιστόρητοι και ανεύθυνοι στη ΝΔ

Επίσης, η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι η ψύχραιμη φωνή του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει σχέση με τους αφορισμούς και τις καταστροφολογίες της Νέας Δημοκρατίας. “Στη Ν.Δ. σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα είναι όλοι μαζί ενωμένοι αν και αναφέρονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Όλοι μαζί και ανεύθυνοι γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ιστορικές τους ευθύνες για το ζήτημα αυτό. Αν όμως κάποιος βάλει στη σειρά δηλώσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες και πράξεις στελεχών της ΝΔ, αναλόγως με την εποχή, τότε καταλαβαίνει το αλαλούμ της παράταξης, μιας παράταξης Μπαμπούσκα», τόνισε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συμφωνία έχει θετικά στοιχεία, όμως δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση. “Η υλοποίηση της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά αποκλειστικά από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας. Υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που είναι άγνωστο εάν και πότε θα επιλυθούν, ενώ οι δεσμεύσεις ξεκινούν άμεσα. Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης. Τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας συνδέονται με την αρμονική συνύπαρξη με την οντότητα της FYROM, με την προϋπόθεση όμως ακύρωσης κάθε αλυτρωτικής αναφοράς τους. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η συμφωνία πρέπει, να αλλάξει, να βελτιωθεί, πριν να είναι αργά”, υποστήριξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Καλέντζι για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και προβολή αφιερωματικού βίντεο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος
Ανδρέας Παπανδρέου