Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά – Επικήδειος από Μανώλη Χριστοδουλάκη: «Βαριά η σκιά της απουσίας σου»

Φώφη Γεννηματά – Επικήδειος από Μανώλη Χριστοδουλάκη: «Βαριά η σκιά της απουσίας σου»

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν στον επικήδειο που εκφώνησε για να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Εξήρε τη γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε την ασθένειά της και ανέφερε ότι ανέστησε ένα κόμμα που για πολλούς ήταν μια νοσταλγία, μια ανάμνηση. Επισήμανε εξάλλου ότι δεν της χαρίστηκε τίποτα και στο βλέμμα της χωρούσαν όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοί της.

«Πρόεδρε μας … Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Άνθρωποι που σε αγάπησαν που σε πίστεψαν που σε ακολούθησαν που σε έβαλαν μέσα στην καρδιά τους και σήμερα νιώθουν ένα κομμάτι της να φεύγει μαζί με σένα. Είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει κάτι. Μας λείπει η δική σου γενναιότητα, η δύναμή σου, το δικό σου θάρρος. Είναι πολύ βαριά η σκιά της απουσίας σου», ανέφερε συγκινημένος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Εδω μπροστά σε όσους σε αγάπησαν πολύ σου υπόσχομαι ότι θα μιλάμε για σένα. Θα μιλάμε στα παιδιά σου και στα παιδιά μας θα μιλάμε για σένα. Θα μιλάμε για εκείνη που δεν της χαρίστηκε τίποτα και στο βλέμμα της χωρούσαν όλοι, ακόμη κι οι αντίπαλοί της. Δεν βολεύτηκε ποτέ σε όσα είχε και δεν δίστασε ποτέ να αφήσει πίσω την εύκολη προεδρική καρέκλα για να μας πει “πάμε να το ξανακάνουμε Κίνημα Αλλαγής”, που έζησε όλη την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ, που έμενε, όταν κάποιοι έφευγαν και πίστευε βαθιά ότι μπορεί να το ξανακάνει μεγάλο. Εκείνη που μας έδινε κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες ημέρες και χαμογελούσε πιο πλατιά απ΄όλους στις καλές», ήταν τα λόγια του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ.

«Πρόεδρε μας κουβαλούσες ένα πολύ βαρύ επώνυμο και μια κληρονομιά ανθρώπων που σου δίδαξε πολιτικό ήθος, εντιμότητα μια βαθιά δημοκρατική συνείδηση. Σήμερα ήρθαν όλοι να αποχαιρετήσουν τη Φώφη και όχι την κόρη του Γεννηματά, γιατί χάραξες τη δική σου πορεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ σου δεν παραπονέθηκες, ποτέ σου δεν δικαιολογήθηκες, ήσουν πάντα όρθια, πάντα δυνατή, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μάχη δεν έχασες ποτέ καμία, δεν λύγισες ποτέ. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν λύγισες ποτέ. Ούτε η αρρώστια σε λύγισε. Εσύ τη ζωή τη ρούφηξες», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ανέφερε επίσης ότι η Φώφη Γεννηματά νίκησε ακόμη και τον θάνατο, γιατί δεν φοβήθηκε ποτέ. Απόδειξη και η υπέροχη οικογένεια που αφήνει πίσω της.

«Πίστευες τους νέους ανθρώπους. Ανέστησες ένα κόμμα, όταν για κάποιους ήταν μία νοσταλγία, θα είχε γίνει μια ανάμνηση. Φύτεψες τις ρίζες, αλλά δεν πρόλαβες να δεις τους καρπούς. Εσύ μας άνοιγες δρόμους εκεί που όλοι έβλεπαν τοίχους, Συνεχίζει ορφανή η παράταξή μας. Αλλά μην στενοχωριέσαι πρόεδρε, γιατί αυτά τα δέντρα γράφουν το όνομά σου. Εσύ μας κράτησες όρθιους. Σου υπόσχομαι νίκη της παράταξης. Πρόεδρε, η παράταξή μας σε αποχαιρετά. Ήταν τιμή μας, ήταν τιμή μου», κατέληξε στον επικήδειο του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις