Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά: “Για να κάνει αντιδεξιό μέτωπο η Κυβέρνηση, ας ξεκινήσει από την ίδια”

Φώφη Γεννηματά
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

“Για να κάνει αντιδεξιό μέτωπο η Κυβέρνηση, ας ξεκινήσει από την ίδια. Ας διώξει τους δεξιούς από την Κυβέρνηση, ας ανοίξει το μέτωπο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και να έρθει μετά να κουβεντιάσει”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε χθεσινοβραδινή της συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό “Κόντρα”, απορρίπτοντας τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Προοδευτικής Συμμαχίας απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε: “Μας είπε τώρα ότι πρέπει να κάνουμε -λέει- μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Πρώτον, λαϊκιστές είναι οι ίδιοι. Δεύτερον, οι ακροδεξιοί εξακολουθούν να είναι στην Κυβέρνησή τους και τρίτον, το μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο εμείς ανήκουμε. Επικεφαλής των εκλογών αυτών είναι ο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά”.

Δήλωσε αισιόδοξη για την εκλογική παρουσία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι τα σχέδια του κ. Τσίπρα, θα μείνουν σχέδια γιατί θα τους τα χαλάσει ο Ελληνικός λαός. Δεν ανέχεται ο Ελληνικός λαός την προσπάθεια κοροϊδίας. “Είναι προφανές εδώ, το τί γίνεται και το τί επιχειρούν. Με το πρόσωπο των δήθεν αριστερών, το προσωπείο της Κεντροαριστεράς και τη στήριξη της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, οι συντηρητικές πολιτικές και οι περικοπές και τα αντιλαϊκά μέτρα πολύ καλά κρατούν. Δεν τα σηκώνει αυτά ο Ελληνικός λαός, θα πάρουν απάντηση και θα τους τα χαλάσουν όλα τα σχέδια, εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη”.

Η κα Γεννηματά επέμεινε στη πρόταση της “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη για να μπορεί να ενώνει τον ελληνικό λαό τον οποίο δίχασε δυστυχώς ξανά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο κ.Τσίπρας με τους χειρισμούς του, ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα”. Κατέκρινε μάλιστα το γεγονός πως στη ψηφοφορία στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “έδρασε πάλι η Καραμανλική συνιστώσα, η οποία όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά ισχυρή μέσα στην κυβέρνηση”.

Οργισμένη η Φώφη Γεννηματά με τον Τσίπρα!

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο και πως μόνο φιλική δεν είναι η στάση του απέναντι στο ΚΙΝΑΛ… “Βλέπει ότι χάνει, ξέρει ότι οι εκλογές πλησιάζουν και έρχεται η ήττα του και προσπαθεί να κρατήσει όσο περισσότερες δυνάμεις μπορεί, ψάχνει να βρει πώς θα επιβιώσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Ψάχνει λοιπόν ένα προσωπείο. Και αυτή τη φορά επέλεξε το προσωπείο της Κεντροαριστεράς. Θα κάνει λέει αντισυγκέντρωση …Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις αντισυγκέντρωση, σημαίνει ότι ξέρεις πολύ καλά που είναι η συγκέντρωση, που είναι το κεντρικό μήνυμα”, υπογράμμισε η κα Γεννηματά.

Σχετικά με τις συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογές η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ερήμην του ελληνικού λαού. “Πρώτα θα υπάρξει η ετυμηγορία και μετά θα φανεί πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζεται πολιτική ανατροπή, δηλαδή να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αλλάξουν τα ποσοστά των κομμάτων. Διότι έτσι οδηγούμαστε μόνο σε νέα αδιέξοδα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αυτό που προτείνουν στον Ελληνικό λαό είναι πόλωση και διχασμός”.

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο κ. Τσίπρας το 2015 πρότεινε κυβερνητική συνεργασία. “Έμεινα πραγματικά άφωνη όταν το άκουσα αυτό, διότι δεν έγινε ποτέ. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Είναι απόλυτο ψέμα, δεν έγινε ποτέ και μάλιστα αν θέλετε να μιλήσουμε για τα πραγματικά περιστατικά εκείνης της εποχής”, κατέληξε η κα Φώφη Γεννηματά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις