Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αριστείδης Φωκάς στο Newsit.gr: Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκα

Αριστείδης Φωκάς στο Newsit.gr: Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκα

Παρελθόν από την Ένωση Κεντρώων και επίσημα ο Αριστείδης Φωκάς. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στο Newsit.gr άφησε αιχμές για τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος.

Μετά από τρία χρόνια στην Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μίλησε στο Newsit.gr και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Δεν υπήρχε συνεννόηση…»

Όπως είπε ο κύριος Φωκάς οργανωτικά προβλήματα και ζητήματα συνεννόησης ήταν ο λόγος που τον έφεραν στην έξοδο της Ένωσης Κεντρώων.

«Κοινοβουλευτικά θεωρώ ότι προσέφερα πάρα πολλά. Δώσαμε μάχη για το συμφέρον της κοινωνίας, δώσαμε μάχη για τα εθνικά θέματα, δώσαμε μάχη κι εγώ προσωπικά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δυστυχώς όμως μέσα στο κόμμα δεν υπήρχε στήριξη, να είμαστε ενωμένοι και να βγαίνουμε ενωμένοι προς τα έξω. Αντίθετα μας κέρδισαν τα εσωκομματικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγαν πριν από μένα άλλα τρία άτομα. Εγώ είμαι ο τέταρτος. Ο καθένας είπε τα θέματα οργάνωσης ήταν ο βασικός λόγος για να αποχωρήσει. Πέρα από τα οργανωτικά προβλήματα υπήρχαν και προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των βουλευτών. Όπως στο θέμα του κυρίου Σαρίδη αλλά και το Σκοπιανό στο οποίο δεν υπήρξε συνεννόηση για να δούμε τη στάση θα κρατήσουμε να σκεφτούμε τρόπους να σταματήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν να είναι πολύ αργά» είπε ο Αριστείδης Φωκάς.

Δεν υπάρχει αποστασία – Δεν με ενδιαφέρει να πάω σε άλλο κόμμα

Απαντώντας στον Βασίλη Λεβέντη που έχει μιλήσει ανοιχτά για αποστασία ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε στο Newsit.gr

«Δεν υπάρχει σχέδιο αποστασίας. Αν υπήρχε σχέδιο θα έφευγαν μαζικά κάποιοι βουλευτές για να πάνε κάπου συγκεκριμένα. Εδώ είδαμε μέσα σε τρία χρόνια να φεύγουν τρεις κι εγώ τέσσερις βουλευτές. Οι τρεις που έφυγαν πήγαν σε διαφορετικά κόμματα και σε διαφορετικό χρόνο. Ο ένας πήγε ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος στο πρώην ΠΑΣΟΚ, κι ο τρίτος στη ΝΔ» λέει ο κύριος Φωκάς.

«Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να συζητήσω, ούτε να πάω πουθενά αλλού. Τώρα που είμαι ελεύθερος, θέλω να ψηφίσω ό,τι θεωρώ σωστό στη Βουλή και να δώσω τη μάχη μου για τους ελεύθερους επαγγελματίες» καταλήγει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις