Πολιτική

Φορολογικό τσουνάμι για να κλείσει η αξιολόγηση – Αύξηση φόρου στη βενζίνη και στα τέλη κυκλοφορίας – Το “δωράκι” στις γραβάτες

- Να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 11 Απριλίου θέλει η κυβέρνηση
- Έρχονται νέοι φόροι προκειμένου να "βγουν" τα νούμερα
- Σχεδιάζονται τεράστιες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και στους φόρους των ΙΧ αυτοκινήτων
- Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει πέσει πρόταση για αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
- Τι επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τα εισοδήματα των εργαζομένων στους επιστημονικούς φορείς

Τελεσίγραφο Τσίπρα προς τους υπουργούς του: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές το αργότερο μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 11 Απριλίου.
Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να βρει τρόπους να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα μέχρι το 2018 και ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας ακόμη δύσκολης συμφωνίας ώστε αφενός να κλείσει θετικά η αξιολόγηση και αφετέρου να ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για την απομείωση του χρέους!

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να συμπέσει με την….Εβδομάδα των Παθών και οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή να διεξαχθούν μέχρι τις 21-22 Απριλίου οπότε συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να αποφανθεί επί της αξιολόγησης.

Ανατρέπονται όλα στα τέλη και τους φόρους των ΙΧ

Ερχονται τεράστιες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και στους φόρους των ΙΧ αυτοκινήτων. Η κυβέρνηση δημιούργησε μία διυπουργική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, καθώς και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες για να επεξεργαστεί ένα νέο ριζικά διαφορετικό από το σημερινό σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας και των φόρων που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα.

Η επιτροπή άρχισε ήδη να συνεδριάζει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βάση των υπολογισμών θα είναι πλέον η πραγματική αξία των αυτοκινήτων και όχι τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Σύμφωνα με το σημερινό σύστημα πληρώνουν περισσότερους φόρους οι αγοραστές και περισσότερα τέλη κυκλοφορίας οι χρήστες που έχουν αυτοκίνητα μεγάλου μεν κυβισμού, αλλά μικρότερης αξίας. Το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί και τους περισσότερους φόρους, καθώς και τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν πλέον οι έχοντες αυτοκίνητα μεγαλύτερης εργοστασιακής αξίας.

Βεβαίως, πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση, αφού θα πρέπει με το νέο σύστημα όχι μόνο να μη χαθούν έσοδα για τον προϋπολογισμό, αλλά να αυξηθούν στο μέτρο του δυνατού γιατί μέχρι το 2018 θα πρέπει να βρεθούν σημαντικά έσοδα από διάφορες πηγές φορολογικών εσόδων και ως γνωστόν στην Ελλάδα το αυτοκίνητο και το σπίτι είναι οι ιερές αγελάδες από τις οποίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρμέγουν φόρους.

Το αφορολόγητο της… γραβάτας και αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Ένα από τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κατά 0,10 λεπτά.

Επίσης, συζητήθηκε και αύξηση του φόρου στο φυσικό αέριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει… δωράκι στις “γραβάτες”, στους εργαζόμενους των επιστημονικών φορέων. Το “δωράκι” θα αφορά το αφορολόγητο, ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από το Ασφαλιστικό.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καρανίκα σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ: «Άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση, στην κοσμάρα της»
Με μακροσκελή ανάρτησή του, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκλωβιστεί στην «ηθικολογία» και αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική ατζέντα
Νίκος Καρανίκας 7
Αλεξάνδρα Σδούκου για Μακάριο Λαζαρίδη: «Το να είσαι βουλευτής ή υπουργός δεν προϋποθέτει πτυχίο»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστήριξε ότι η άσκηση πολιτικών αξιωμάτων δεν συνδέεται με πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστη περιπέτεια» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Αλεξάνδρα Σδούκου
9
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια 7
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 7