Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Φώτα 2018: Στην Τήνο ο Μητσοτάκης – Εντυπωσιακές εικόνες [pics]

Φώτα
Φωτογραφία από Twitter / @kmitsotakis

Στην Τήνο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέτος για τα Φώτα. Λαμπρή τελετή, καλός καιρός και αγιασμός των υδάτων στο νησί.

Υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η κατάδυση στη θάλασσα του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Τήνου. Στις φετινές εκδηλώσεις για τα Φώτα έδωσε το παρών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, έγινε η λιτανευτική πομπή με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη συμμετείχαν ο δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος του νησιού, η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, ο χορός των ιεροψαλτών, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον τίμιο Σταυρό ανέσυρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Ιωάννης Κρεμόνας.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Φώτα στην Τήνο

Η δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στην Τήνο, για την εορτή των Θεοφανείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά.

Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018. Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη.

Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Δείτε το βίντεο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Πηγή: tinostoday.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις