Πέμπτη, 23 Μαΐ
26oC Αθήνα

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις στο στρατόπεδο φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, ανακοίνωσε σήμερα (28.7.2023) ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας. 

«Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε τις πανίσχυρες εκρήξεις οι οποίες σκόρπισαν τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου.  

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας», είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας. 

«Ζήτησα από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας.

Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψηστη προτεραιότητα για όλους», προσέθεσε. 

Οι σημερινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια: 

Θυμίζουμε πως, όπως τόνισαν πηγές του ΓΕΑ, στη Νέα Αγχίαλο δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις