Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τα θύματα στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τα θύματα στο δάσος της Δαδιάς

Η οδύνη για τις πυρκαγιές που μαίνονται και η αγωνία για τις προσπάθειες κατάσβεσής τους «γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε», σημειώνει ακόμη η κυρία Σακελλαροπούλου που χαρακτηρίζει χρέος όλων μας να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, «ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα».

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είναι η ακόλουθη:

«Με οδύνη βλέπουμε τις πυρκαγιές να μαίνονται στον Έβρο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, με αγωνία παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεσή τους. Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς. Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε. Χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις