Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το μήνυμα της κυβέρνησης προς την Εκκλησία και η προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες βουλευτές

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το μήνυμα της κυβέρνησης προς την Εκκλησία και η προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες βουλευτές

Για την Τετάρτη (24.1.2024) ή το αργότερο την Πέμπτη μετατίθεται, λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με βασικό θέμα το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώσει καλύτερα από την γρίπη Η1Ν1 που τον ταλαιπωρεί, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος…

Ο στόχος που έχει θέσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα και να έχει ψηφιστεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Βασικό μέλημα είναι να κλείσει όσο νωρίτερα γίνεται ο κύκλος της εσωστρέφειας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και να “καθίσει” το δυνατόν γρηγορότερα “η σκόνη” που σήκωσε στο πολιτικό στερέωμα, αλλά και στην κοινωνία η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, κι ενώ απομένουν λίγοι μήνες ως τις ευρωεκλογές.

Εκτός κυβέρνησης σε… δεύτερο χρόνο υπουργοί και υφυπουργοί που δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο

Αυτός, ο οποίος θα πάρει επάνω του την εισήγηση του νομοσχεδίου είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έχει συντονίσει όλο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+. Συνεπικουρούμενος από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ο κ. Σκέρτσος, ως την τελευταία στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου, θα επιχειρεί να πείσει τους βουλευτές που σκέφτονται να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία, να αλλάξουν γνώμη και να στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Το μήνυμα που εκπέμπεται σε υπουργούς και υφυπουργούς που θα ταχθούν κατά του νομοσχεδίου την κρίσιμη ώρα, είναι πως θα πρέπει να θεωρούν σε δεύτερο χρόνο εαυτούς εκτός κυβέρνησης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε επίπεδο υφυπουργών δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το πόσοι τελικά θα βρεθούν απέναντι από την κυβερνητική γραμμή.

Μήνυμα στην Εκκλησία…

Το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει σήμερα το βλέμμα του στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία θα καθοριστεί η τελική στάση της Εκκλησίας.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε χθες, δια του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, ότι… όταν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τίθεται καν συζήτηση για δημοψήφισμα, όπως έχει εισηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ενώ, εν όψει της συνεδρίασης των Ιεραρχών, έκανε σαφές ότι “δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης να υποχωρήσει από τις βασικές της αρχές και προτεραιότητες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών”.

Από άμβωνος η… “μάχη”;

Μετά και τις χθεσινές σκληρές δηλώσεις από πλευράς Μητροπολιτών, κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το επόμενο πιθανό βήμα είναι κάποιοι ιεράρχες να κηρύξουν… “πόλεμο” από τον άμβωνα, ενώ δεν περνούν απαρατήρητες συστάσεις – απειλές προς βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκειμένου να έχουν τη στήριξη της εκκλησίας.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μητροπολίτη Θηβών Γεωργίου… “Η ενότητα, η ομόνοια, η στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας ας είναι όλων μας το έναυσμα γιατί αλλιώς θα περάσει το νομοσχέδιο αλλά τις συνέπειες άλλοι θα τις υποστούνε και άλλοι θα τις προσμετρούνε” δήλωσε με νόημα, δίνοντας τον τόνο…

Ο παράγοντας Α. Σαμαράς

Παράλληλα Μαξίμου και Πειραιώς έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις τοποθετήσεις του για το θέμα, δεδομένου ότι τις θέσεις του ασπάζονται αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις