Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τρία μέλη του υπουργικού ξεκαθαρίζουν την θέση τους

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τρία μέλη του υπουργικού ξεκαθαρίζουν την θέση τους

Στον υπουργό Επικράτειας Μάκη Βορίδη και σε δυο υφυπουργούς που δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως θα τοποθετηθούν στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στρέφονται τα βλέμματα, στην τελική ευθεία για την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου και ενώ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Όσον αφορά στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις αντιρρήσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, φέρεται να είναι κοντά την επιλογή της αποχής. Μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα το έχει συζητήσει με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα επιλέξει να απέχει και όχι να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην κυβέρνηση, δεν αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις σε βάρος του.

Ασαφές παραμένει ακόμη ποια θα είναι η στάση της υφυπουργού Οικογένειας Μαρίας Κεφαλά και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση, οι οποίοι δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους. Πιο κοντά στο «ναι» φέρεται να είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταστήσει σαφές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς ότι λόγω της συμμετοχής τους στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην έγκριση των νομοσχεδίων, έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση να υπερψηφίσουν την νομοθετική πρωτοβουλία και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς, σε δεύτερο χρόνο, εκτός κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις