Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, μίλησε στην εκπομπή του Mega, «Εξελίξεις Τώρα» για τη Νέα αριστερά και τα σενάρια επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρώτο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, του κόμματος που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ την περσινή χρονιά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα».

«Οι προσδοκίες στο 1ο Συνέδριο είναι μεγάλες. Το βασικό που πρέπει να απαντήσουμε είναι το πώς μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα πολιτικό κόμμα το οποίο από τη μία να απαντήσει στη μεγάλη κρίση που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα. Το κλίμα του Συνεδρίου είναι εξαιρετικό και το μήνυμα που θα βγει για την επόμενη μέρα είναι πως θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και αυτόνομα πάντα».

Απαντώντας σε ερώτηση για σενάρια συνεργασίας ή επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε:«Ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν εξαιρετικά σαφής στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε δει τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφυλίζεται και να μετατρέπεται το κόμμα σε ένα κόμμα εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών και αμοραλιστικών στρατηγικών. Πιστεύουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Όντας ένας άνθρωπος που έχω ζήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω πως τα κόμματα πρέπει να αντιλαμβάνονται πότε κλείνει ο ιστορικός τους κύκλος».

Σε σχέση με  το ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο συνεργασίας, απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικό να δείξει πού θέλει να τοποθετηθεί. Αυτό που παρατηρούμε στον πολιτικό λόγο, ειδικά μετά τις εκλογές, είναι πως συνεχίζει να έχει ένα θολό στίγμα σε πολλές θέσεις και ταυτόχρονα και μία συντηρητική αναδίπλωση σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία υπάρχουν σαφείς προγραμματικές διαφωνίες. Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της Αριστεράς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48