Πολιτική

Γαβρόγλου κατά Μητσοτάκη: Αν οι καθηγητές ΑΕΙ ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες δε θα διάλεγαν τον Πανεπιστήμιο

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκάλεσαν οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην λειτουργία των ΑΕΙ, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη σήμερα (15.09.2017)
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο ξετύλιγμα της ατζέντας του για τα Πανεπιστήμια”, σχολίασε ο Υπουργός Παιδείας, “ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ‘οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις’”.

“Οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν άλλο ρόλο και αν ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, είμαι σίγουρος ότι δεν θα επέλεγαν την ακαδημαϊκή οδό”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε “αδιάβαστους” τους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη: “Κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι δεν ενισχύω την σύνδεση της αγοράς εργασίας με την ανώτατη εκπαίδευση. Πάλι αδιάβαστοι οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που έκανε τις δηλώσεις, συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των παραγωγικών φορέων”.

Στη σχετική ανακοίνωση, καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου: “Τη μία μέρα μιλώντας (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείαζε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την άλλη πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα και σήμερα καλεί τους πανεπιστημιακούς να γίνουν επιχειρηματίες. Ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή τα γνωρίζει και προσπαθεί να την γελοιοποιήσει”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα επιστρέφει στην τακτική της λάσπης»
Από το Παρίσι, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει στη συκοφαντία όταν πιέζεται από την ακρίβεια και τα κοινωνικά προβλήματα - Κάλεσμα συνεννόησης στις προοδευτικές δυνάμεις
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το Παρίσι: Φόρος στο πλουσιότερο 1% και παραγωγική ανασυγκρότηση
Η αλληλεγγύη στις γαλλικές κινητοποιήσεις, η φορολόγηση του πλούτου και η υπεράσπιση των επιλογών του 2015 συνδέονται με την πρόταση του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ. για επιστροφή της Αριστεράς στην εξουσία.
Αλέξης Τσίπρας